DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Prost szerint a Renault jövőre beérheti a Mercedest

A márka nagykövete, a négyszeres világbajnok Alain Prost úgy gondolja, a Renault és Ferrari sokat javulhat jövőre, a motorbefagyasztás ellenére ugyanis számos módosítást végezhetnek el erőforrásukon.

"Amikor a Renault Sport embereivel beszélek, mindig azt mondják, hogy lehetőségük van változtatni az erőforráson, és minden rendben lesz" - mondta Alain Prost. A homologizációs szabályoknak köszönhetően a Renault és Ferrrari számítások szerint az erőforrás 48 %-át megváltoztathatja a 2015-ös szezonra - azon dolgozni csak az idény közben nem lehet.

 

 



"Természetesen a szabályoknak nem szabad túl szigorúnak lenniük, máskülönben azok, akik az elejétől fogva mindent helyesen csináltak, örökké nyerni fognak. Erre nincs szükség a Forma-1-ben" - hívta fel a figyelmet Prost arra, hogy ha a motorbefagyasztás valóban hű lenne nevéhez, a riválisok sosem érnék utol a Mercedest. "Lehetségesnek tűnik elég jól javítani a motorokat, de még meglátjuk, hogyan alakul a helyzet."

 

Annak ellenére, hogy a Renault V6-osa óriási lemaradással kezdte a szezont, első számú csapatuk, a Red Bull jelenleg második a konstruktőri versenyben, a gyári istálló kivételével minden Mercedes-motoros alakulatnál jobbak.

 

Marco Mattiacci, a Ferrari csapatfőnöke ezzel ellentétesen rossz dolognak tartja a korlátozást, ő legszívesebben a szezon közben is dolgozna az erőforráson. "Bizonyos tekintetben változtathatnánk, hogy ne legyen annyira merev a szabály, mint jelenleg" - fogalmazott az olasz vezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: