DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Raikkönen többet is hibázott az utolsó körében

Bár az edzéseken és az időmérő első felében is biztató tempót mutatott, mégis egy újabb csalódást keltő eredménnyel zárult Kimi Raikkönen számára a Belga Nagydíj kvalifikációja.

Úgy tűnt, a finn ezen a hétvégén igazán szoros csatában lehet Fernando Alonsóval, mindennek fejében pedig a Ferrari is erősebbnek tűnik annál, mint amit a csapat előzetesen várt magától. Raikkönen azonban a döntő pillanatban hibázott, így míg csapattársa a 4. helyen végzett, ő egy másodperccel elmaradva tőle csak a 8. lett.

 

"Miután pénteken több előre nem látott probléma is hátráltatott, ma délelőtt már meglehetősen elégedett voltam az autóm irányíthatóságával. Délutánra megérkezett az eső, ami mindent kiszámíthatatlanabbá tett, az autó rengeteget csúszkált, így nem volt könnyű összerakni egy jó kört. Az utolsó Q3-as menetemben mindent megpróbáltam, de néhány hiba végül pár pozíciómba került" - ismerte el Raikkönen.

 



"Noha kicsit csalódott vagyok, már csak a holnapi versenyre akarok gondolni, ahol ismét esély van a változékony időjárásra. Megpróbálok minél több helyet előre lépni, ehhez pedig fontos lesz, hogy a megfelelő pillanatokban helyes döntéseket hozzunk."

 

A Ferrari az edzéseken két különféle hátsó szárnyat is tesztelt, és mára úgy döntöttek, mindkét autóra azt a változatot rakják fel az időmérőre és a versenyre, amelyik nagyobb leszorítóerőt generál. Ez segíthette Alonso és Raikkönen dolgát az esős körülmények között, ám ha holnap száraz lesz az idő, hátrányosan érintheti őket az egyenesekben.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: