DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marko: Nem jelent kockázatot Verstappen szerződtetése

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko, akinek a cég nevét viselő utánpótlásprogramban is kulcsszerepe van, ódákat zengett Max Verstappenről, a Toro Rosso új pilótájáról.

Hétfő este erősítették meg, hogy a 17. életévét a jövő hónapban betöltő Max Verstappen jövőre a Toro Rosso versenyzője lesz Danyiil Kvjat oldalán. A fiatal holland tehetség jelenleg karrierje első formulaautós szezonját teljesíti, az F3-as Európa-bajnokságban a második helyen áll a francia Ocon mögött, s már nem egyszer magára vonta a figyelmet, például amikor zsinórban hat futamot nyert meg.



 

Helmut Marko, a Red Bull utánpótlásprogramjának felelőse tőle szokatlanul pozitívan nyilatkozott Verstappenről: "Hihetetlenül gyors versenyzőnek tartom őt. Korához képest nagyon érett, keményen dolgozik. Minden szükséges összetevője megvan ahhoz, hogy egy nagy bajnok legyen belőle. Meglepett, milyen gyorsan alkalmazkodott a Formula-3-hoz" - mondta Marko, majd így folytatta:



 



 

"A Norisringen jöttem rá, hogy igazán különleges, ahol változó, többnyire nedves de néhol száraz körülmények közt körönként több mint két másodperccel volt gyorsabb mindenki másnál" - mondta az osztrák, aki nem érzi kockázatosnak a döntést: "Tizenhét éves lesz, amikor az első versenyét teljesíti, azaz nagyon fiatal, de ettől függetlenül nem érzem ezt kockázatosnak. Már bizonyította, hogy tudja használni a fejét, a beszélgetéseinkből pedig kiderült, hogy mennyire érett."



 

"A Toro Rosso híres a fiatal versenyzők neveléséről és edzéséről, ő pedig ebbe a környezetbe léphet be, mindazon lehetőséggel körülvéve, amit a Red Bull-család biztosít. Azt hiszem, kellően felkészülten kezdi majd meg a szezont, így nem látunk ebben semmi kockázatot" - mondta Marko, aki azt is hangsúlyozta, hogy a korai bejelenés egyik előnye, hogy időt hagy a versenyzőknek a felkészülésre:



 

"Már az idény közepén megtettük a bejelentést, hogy véget vessünk a találgatásoknak, hogy alaposan felkészülhessenek a következő évre. Elkényeztetett minket, amit Kvjattól láttunk, aki szinte teszt nélkül érkezett az F1-be, és azonnal pontokért harcolt. Azt hiszem, ugyanezt várhatjuk Maxtól is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: