DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen kedvenc pályája következik

Hétvégén rajtol a Belga Nagydíj Spa-Francorchampsban, azon a helyszínen, ahol Kimi Raikkönen pályafutása során nem kevesebb, mint négy futamgyőzelmet szerzett - ideális helyszín arra, hogy idei legjobb eredményét itt érje el.

"Spa talán az egyik kedvenc pályám, mivel egy régimódi aszfaltcsík, amely felmászik a dombokra, keresztülsuhan az erdőn, szeretem benne, hogy gyors és jó sodrású. A nézőknek szintén látványos versenyzést szokott nyújtani. Azt hiszem, a versenyzői képességek a pálya minden részén sokat nyomnak a latban, de mint mindenhol máshol, több tényező összessége számít" - kezdte a 2007-es világbajnok.

 

A 7 kilométeres, ezzel egész szezon során leghosszabb pálya különösen kedves helyszín Raikkönen számára: itt szerezte pályafutása első futamgyőzelmét, akárcsak utolsó ferraris sikerét. 2004 és 2009 között egy kivételével mindegyik Belga Nagydíjat megnyerte (2006-ban a pálya felújítása miatt a verseny elmaradt).

 



Raikkönen a pálya fontos pontjaira is kitért, másokhoz hasonlóan kiemelve, hogy a legendás kanyar, az Eau Rouge újból kihívást jelenthet a versenyzők számára. "Az 1-es kanyarban, a hajtűben időt veszíthetsz vagy nyerhetsz, és jó sebességgel kell kijönnöd belőle, mert egy nagyon hosszú egyenes következik, amibe az Eau Rouge is beletartozik. Azt a kanyart könnyedén padlógázzal lehetett teljesíteni hosszabb ideje, de az idei autókkal ez megváltozhat."

 

"Amikor utoljára itt versenyeztem a Ferrarival, nyertem, és abban az évben küszködtem a szezon kezdete óta" - idézte fel utolsó spái győzelmét a finn, akinek jelenlegi legjobb eredménye hatodik, amit a Magyar Nagydíjon ért el. "De itt sikerült a dolgokat a megfelelő irányba fordítanunk, és jó lenne, ha ez megtörténne idén is. Ez azt jelentené, hogy élvezetesebb lenne a versenyzés is. Mindig élvezetesebb, ha az eredmények is jönnek vele!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: