DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Toro Rosso orra is megújulhat

A Caterham után a Toro Rosso is lecserélheti jelenlegi orrkúpját. A változtatásra legkorábban Silverstone-ban kerülhet sor.

A Belga Nagydíjat megelőzően középpontba került az autók legeleje: már ezen a versenyen egy hagyományosabb orrkialakítással fog előállni a Caterham, a Lotus pedig jövőre veti el jellegzetes, kétágú koncepcióját. A bizarr formájú orrkúpokat egyébként is betiltja jövőre az FIA, ennek eredményeként a Speed Week értesülései szerint a Toro Rosso is változtatni fog. A faenzai csapat dizájnja a "hangyász" kategóriába tartozik, habár jelentősen különbözik a Caterham formájától.

 



A Speed Week beszámolója szerint az új orr az anyacsapat, a Red Bull elegánsabb megoldására fog hasonlítani - amióta a Toro Rosso Ferrariról Renault motorokra váltott, nagyobb az együttműködés a két istálló között. Az új forma legkorábban Szingapúrban, három verseny múlva kerülhet fel Danyiil Kvjat és Jean-Eric Vergne autóira. A bevetés előtt mindenképpen töréstesztet kell teljesítenie.

 

Ugyanez a forrás beszámol arról is, hogy a Ferrari is dolgozott egy új orron, de a terveket elhagyták, így ők a közeljövőben nem fognak változtatni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: