DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Toro Rosso szerint Vergne megérdemel egy új esélyt

Max Verstappen 2015-ös leszerződtetése egyúttal azt is jelenti, hogy a csapatnál harmadik szezonját teljesítő Jean-Eric Vergne-nek az év végén távoznia kell az istállótól és bizonytalanná válik az F1-es jövője.

A 24 éves francia sorsa tavaly pecsételődött meg, amikor a Red Bull nem őt, hanem Daniel Ricciardót választotta Mark Webber helyére. Ezzel egyértelművé vált, hogy Vergne számára az anyacsapathoz már nem vezet út, a Toro Rossónál pedig a folyamatosan áramló tehetségek miatt előbb-utóbb kiadják az útját. Erre most sor is került, dacára annak, hogy a francia 2012-es debütálása óta nem okozott csalódást, és legutóbb a Magyar Nagydíjon egy ideig a második helyet is ügyesen őrizte. Verstappen csapattársa ugyanis a csapatnál idén bemutatkozott Danyiil Kvjat lesz 2015-ben.

 

"örülünk, hogy a Toro Rosso-családban üdvözölhetjük Maxet" - kezdte Franz Tost, a Toro Rosso csapatvezetője. "Nagyszerű látni, hogy a Red Bull juniorprogramja folyamatosan új tehetségeket fedez fel és megadja nekik a lehetőséget az F1-ben. Véleményünk szerint Max az új generáció egyik legtehetségesebb fiatalja, akinek megvan a szükséges érettsége és mentális ereje ahhoz, hogy sikeresen vegye ezt az akadályt."

 



"Egyúttal szeretnék köszönetet mondani Jean-Eric Vergne-nek a kemény munkájáért. Többször is erős formát mutatott, de sajnos túl gyakran hátráltatták őt műszaki meghibásodások, különösen az idei szezon első felében. Reméljük, hogy sikerült megoldanunk ezeket a problémákat, aminek köszönhetően erősen zárhatja a szezont, és bizonyíthatja, hogy megérdemel még egy lehetőséget a Formula-1-ben."

 

Vergne ezáltal a Toro Rosso korábbi üdvöskéje, Jaime Alguersuari sorsára jut, akinek szolgálataira szintén semmilyen formában nem tartott igényt a csapat, miután 2011 végén megváltak tőle.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: