DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Montezemolo: Enzo büszke lenne

Csütörtökön lesz 26 éve, hogy elhunyt Enzo Ferrari, a ma már sikeres vállalat alapítója, amely a független brit Brand Finance szerint az elmúlt két évben a legerősebb márka volt.

Enzo Ferrari minden bizonnyal büszke lehet arra, amit felépített, vállalata egyre jobb pénzügyi eredményeket ér el.

"Több évet töltöttem el mellette" - közölte a vállalat jelenlegi elnöke, Luca di Montezemolo. "És 1991-ben, amikor visszatértem a vállalathoz, több elvét is alkalmaztam: a folyamatos motivációt azt, hogy nem voltunk elégedettek a második hellyel és a gyors döntéshozatalt. Biztos vagyok benne, Enzo örömmel látná, hogy meddig jutottunk: jelenleg 62 országban vagyunk jelen, sokat fektettünk a gyártásba és a műszaki innovációba, 2014-et pedig pénzügyileg rekorddal zárjuk. A kimagasló termék mögött mindig a kivételes férfiak és nők támogatása áll."

Luca di Montezemolo szerint Enzo Ferrari is egy új irányt alakított volna ki a Scuderia számára.

"Mélyen megváltoztattuk a szervezeti oldalt, hozzáállásunkat és a kultúrát" - közölte az elnök. "Fontos döntéseket hoztunk és komoly fejlődést értünk el, habár jelenleg a munka eredménye nem mindig látható. Cél, hogy a lehető legrövidebb időn belül visszatérjünk arra a versenyképességi szintre, ahol korábban álltunk. Ami a sportot illeti, örömmel látjuk, hogy az élcsapatok osztják nézetünket arról, hogy mi szükséges a Formula-1 helyreállításához. Javaslataink célja, hogy javítsunk a shown-n, kezdve a sokkal egyértelműbb szabályokkal, amelyek a nézőket, különösen a fiatal generációt helyezik előtérbe."




Montezemolo a Scuderia pilótáiról is ejtett néhány szót.

"Szerencsések vagyunk, hogy két nagyszerű világbajnokkal rendelkezünk, akik az egész csapattal együtt dolgozva próbálnak újra versenyképesek lenni. Természetesen, ahogyan minden nyáron szokás, megalapozatlan pletykák kezdenek el terjengeni a különböző problémákról, amelyek közül az egyik Alonso szerződését, vagy a pilóták fizetését illeti. Tudjuk, a nyári hőség mindig vad történeteket teremt. Pilótáinknak most pihenni kell, hogy újra csúcsformában legyenek. Az idei év hosszú és arra van szükségünk, hogy Fernando és Kimi nagyszerű formában legyen. És ami Kimit illeti, kívánok neki minden jó, mivel hamarosan édesapa lesz. Végül szeretném minden rajongóknak megköszönni a folyamatos támogatást és kívánok mindenkinek jó nyarat."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: