DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Grosjean a nyári szünetben gondolja át jövőjét

Romain Grosjean komolyan el fog töprengeni azon, mibe lesz érdemes belevágnia a következő évadban. Abban ""99,99 százalékban" biztos, hogy jövő évben csapata javulni fog - de ez nem feltétlenül lesz elég, hogy maradjon.

Két nyolcadik hellyel és nyolc ponttal a francia versenyző idei szezonja aligha úgy alakult, amire számított: nem véletlen, hogy rendszeres beszédtémát jelent, elhagyja-e jövőre a 2014-es szabályokhoz legrosszabbul alkalmazkodó Lotus istállót.

 

"Ez a gondolat mindig is ott rejtőzött a háttérben. A közeli jövőben versenyeket akarok nyerni, jelenleg pedig ezen dolgozunk. Természetesen sokat gondolok a jövőre. Ez lesz a helyzet a nyári szünetben is" - válaszolt az örökzöld kérdésre a francia. Vele ellentétben csapattársa, Pastor Maldonado már aláírt a következő szezonra. "Ez azért van, mert a lehetőségek nyitottak a jövőre, és még meg kell látnunk, mi a legjobb út a győzelmek felé."

 



A francia versenyző mindezek mellett határozottan bízik abban, csapata javuló teljesítményt fog mutatni 2015-ben. Ebben fontos szerepet játszhat a Renault erőforrást váltó Mercedes-motor. "Ez segíteni fogja a választást, de nem lesz a döntés végső oka. 99,99 %-ban biztos vagyok benne, hogy a csapat jobb lesz jövőre, nem is beszélve a motorról, mert az idei egy átmeneti év volt. Rosszul indítottunk, de a következő évben minden jobb formába fog kerülni. Ha nem nézzük az erőforrást, a helyzet akkor is javulni fog" - zárt a 28 éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: