DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Montezemolo számára ""semmi sem fontosabb a Ferrarinál"

Luca di Montezemolo kijelentette, nem áll szándékában távozni a Ferraritól, amely lépésnek a lehetősége a napokban merült fel, miután szoros kapcsolatba került az olasz nemzeti légitársasággal.

A Ferrari elnöke maga vezényelte le a tárgyalásokat, amelyek során az Etihad bevásárolta magát az Alitaliába, megmentve azt a megszűnéstől. Az ügyben betöltött fontos szerepe miatt több forrás is biztosnak vélte, hogy Montezemolo a légitársaság elnöki pozícióját is átveszi, ezzel pedig búcsút mond a Ferrarinak, amelynek az 1970-es évek óta részese.

 



Noha szinte az összes nemzetközi forrás a nagy bejelentést várta, egyelőre úgy tűnik, Montezemolo nem fordít hirtelen hátat az istállónak, és az Alitalia elnöki bizottságában csak kevesebb felelősséggel járó pozíciót vesz fel, ami nem zárja ki, hogy továbbra is az olasz autómárka élén maradjon.

 

A spanyol El Mundo szerint a 66 éves üzletember a következő kijelentéssel nyomatékosította maradását: "A családom után semmi sem fontosabb számomra, mint a Ferrari."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: