DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Massa a következő két versenyen a Mercedest támadná

Rob Smedley-hez hasonlóan Felipe Massa is azon a véleményen van, hogy a Williams képes lehet megszerezni a konstruktőri bajnokság második helyét.

A Williams alapvetően csapnivaló éveken van túl: 2012-ben Maldonado ugyan futamot nyert a csapatnak, de így is csak a 8. helyen zárták az összetettet, egy évvel korábban és tavaly pedig csupán 5-5 pont jutott a grove-i istállónak. Idén viszont gyökeresen más a helyzet, a Williams jelenleg a Ferrarival harcol a csapatok pontversenyének 3-4. helyéért, és sokszor a második legerősebb autó az övék a Mercedes után. Rob Smedley a minap arról beszélt, hogy a hátralévő akár futamon akár még a 84 pont előnnyel rendelkező Red Bullt is utolérhetik a második helyen, s optimizmusában régi társa, Felipe Massa is osztozik.



 



 

"Küzdenünk kell érte, de ha mostantól egészen az utolsó versenyig tökéletes munkát végzünk, akkor sikerülhet" - mondta a BBC-nek Massa, aki két elsőkörös kiesést követően Magyarországon ismét értékes pontokat szerzett a csapatnak. A brazil úgy érzi, hogy az alacsony leszorítóerőt követelő pályákon akár a Mercedes megfogására is esélye lehet a Williamsnek:



 

"Nem lehetetlen, hogy több esélyünk lesz a Mercedes ellen is. Spa és Monza feküdhet nekünk, talán Austin és Brazília is, és az Abu Dhabiban rendezett szezonzárón is sok jó egyenes van" - mondta a 33 esztendős brazil, akit sok balszerencse ért az idei évben, s jelenleg csak 40 pontnál jár, míg fiatal csapattársa, Valtteri Bottas már 95-öt gyűjtött, és háromszor is felállhatott a dobogóra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: