DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Veszteséges a Lotust birtokló cég

Fény derült néhány vészjósló üzleti adatra a Genii Capital céggel kapcsolatban, amelynek a Lotus F1-es csapata is tulajdonában van.

A többek között Gerard Lopezt és Eric Luxot is tagjai között tudó Genii 2009 végén vette át az akkori Renault csapatot, és irányításuk ötödik évére már az erősorrend számos szintjét megjárták a mezőnyben. Voltak dobogóesélyesek a középmezőny erős tagjaként, szereztek győzelmeket és erős bajnoki helyezéseket Kimi Raikkönennel, az idei szezont viszont a mezőny végén kezdték, ahonnan azóta sem sikerült jelentős előrelépést tenniük.

 

Eközben időről időre előkerültek a csapat anyagi gondjait sejtető hírek, aminek a látványos szponzorkeresés és Pastor Maldonado leigazolása egyértelmű jelét adta.

 



A most a Tageblatt üzleti lap által kiadott adatok rávilágítanak, hogyan váltak egyre komolyabbá a Genii adósságai az elmúlt években. 2012 júliusára az adatok összesen 128 milliós adósságot mutatnak a cég részéről, ami a tavalyi év ugyanezen szakaszára 185 millió euróra nőtt.

 

A jelenre vonatkozó számok csak a következő évben kerülnek majd nyilvánosságra, de valószínűleg a venezuelai állami olajcég pénze sem tudja egy csapásra megfordítani a tendenciát.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: