DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Caterham elbocsátott dolgozói perelni készülnek

Jogi lépéseket akar megtenni az a közel ötven dolgozó, akik a Caterhamnél a közelmúltban zajló leépítés áldozataivá váltak. Az egykori alkalmazottak ügyvédje a BBC Sportnak beszélt.

A maláj Tony Fernandes a hónap elején adta el csapatát egy rejtélyes, svájci-arab befektetőkből álló csoportnak, velük együtt az istálló vezetésében is változások történtek, tanácsadóként Colin Kolles egykori csapatfőnök, csapatvezetőként pedig Christijan Albers, Kolles egykori versenyzője érkezett. A vezetőség egyik első lépése több mint negyven alkalmazott elbocsátása volt, a döntést nem kommentálták.

 

A csapat azonban nem járt el jogszerűen a leépítés során, ezért perelnének most az alkalmazottak. "A tömeges elbocsátások figyelmeztetés vagy egyeztetés nélkül történtek. Ez jelentős kárpótlás követelésével fog járni" - mondta Christopher Felton, a sértettek ügyvédje.

 

Hozzátette, a Forma-1-et szabályozó FIA-nak is levelet írt, amelyben kérte őket, vizsgálják meg a tulajdonosváltás körülményeit.

 



A Caterham csapat jelenleg jogilag független a Caterham Cars autógyártól, illetve a Caterham Techologies és Caterham Composites technológiai vállalatoktól - ezek továbbra is az üzletember Tony Fernandes kezében vannak. Névváltoztatási szándékról egyelőre nem érkeztek hírek.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: