DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Hamilton: Szeretnék a Mercedesnél maradni

Lewis Hamilton elmondta, ő és a Mercedes jelezték egymásnak, hogy 2015 után is szeretnék folytatni fennálló kapcsolatukat, habár a hivatalos tárgyalások a szerződés meghosszabbításáról még nem kezdődtek meg.

Miközben a korábbi világbajnok három évre szóló szerződésének felét töltötte le, a pletykák arról kezdtek el szólni, hogy a brit pilótával szerződést hosszabbítana a csapat, miután ezt megtette a másik pilótával, Nico Rosberggel.

A jövőjéről beszélve a Magyar Nagydíj hétvégéje előtt Hamilton elmondta, a hivatalos tárgyalások még nem kezdődtek meg szerződéséről, de jelezte, szeretne Barckley-ben maradni.

"Képviselőim még nem ültek le és tárgyaltak a Mercedesszel, de mindketten érdeklődést mutatunk iránta. Még nem ültünk le, de a csapat tudja, szeretném itt folytatni és jelezték, ők is ugyanezt szeretnék."




Habár az élcsapatok pilótái valószínűleg nem távoznak jelenlegi munkaadójuktól a tél folyamán, a pletykák már 2016-ról kezdtek el szólni. a német Sport Bild arról számolt be a héten, hogy a Mercedes Rosberg mellé szeretné Sebastian Vettelt megszerezni, miután a négyszeres világbajnok szerződése a jövő év végén lejár. Hamiltont azonban ez nem aggasztja.

"Nem aggódom. Nem tudom, hogy a Mercedes szeretne-e egy másik német pilótát, de jelenleg itt vagyok, a jövő év végéig. Szóval nem a közeljövőben történik meg Vettel szerződtetése. De ez normális dolog -a Mercedes a legjobb és így mindenki szeretne a Mercedesnél vezetni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: