DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Raikkonen többször is szendvicsbe került

A Ferrari pilótája, Fernando Alonso elégedett a Német Nagydíjon elért eredményével, míg csapattársának, Kimi Raikkönennek nem sikerült a pontszerzés.

"Valódi csalódás a versenyem, mert ezen a hétvégén sokkal jobbnak éreztem a helyzetet és ma, új abroncsokon egészen jól mentem" - mondta el Raikkönen a futam után. "Sajnos kétszer is két autó közé kerültem és mindkét alkalommal az első vezetőszárnyam megsérült, ez befolyásolta versenyem. a gumiteljesítmény a vártnál sokkal jobban visszaesett és a bal első abroncs szemcsésedett és leszorítóerőt veszítettem. Pozitívum, hogy ma úgy vezethettek, ahogyan szeretek. Bitztos vagyok benne, hogy a dolgok a problémák nélkül másképpen alakultak volna és pontszerző helyen végzek."




"Mindent megtettünk ma, amit lehetett és habár, mint mindig, célunk a dobogós helyezés, az előttünk álló autók túl gyorsak voltak" - folytatta Alonso. "Jó verseny volt, habár nagyon összetett, mivel úgy döntöttünk, a két kerékcseréről háromra állunk át. Ne volt könnyű harc, figyelni kellett a fogyasztásra és a végén az újabb abroncsoknak köszönhetően sikerült Ricciardo előtt maradni, így a lehető legelőrébb végeztünk. Itt Hockenheimben kisebb előrelépést értünk el és habár ez a köridőben nem mutatkozott meg, de bíztatást jelent a további fejlődéshez. Cél, hogy továbbra is pontokat szerezzünk a konstruktőri bajnokságban. Most már Magyarországra készülünk. Csak ott tudjuk meg, hogyan is állnak a dolgok, mert minden pálya külön történet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: