DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Elbocsátási hullám a Caterhamnél, Rossi is távozik

Több forrás szerint is sűrűn hullottak a fejek a Caterhamnél a napokban, miközben az új vezetőség átszervezi a csapat felépítését. Az éveken át tesztpilótai szerepet betöltő Alexander Rossi is távozik, elmondása szerint közös megegyezéssel. A hétvégén már a GP2-ben sem áll rajthoz.

Rossi szinte a kezdetek óta kapcsolatban állt az F1-ben 2010-be még Lotusként megérkező istállóval, de hivatalos tesztpilótai állást csak a tavalyi évtől kapott. Emellett 2013-tól a Caterham GP2-es csapatánál is versenyzett, ami ugyan továbbra is Tony Fernandes kezében van, de az amerikai pilóta most mégis minden kapcsolatát megszakította a márkával.

 

"Mindenkinek hálás vagyok a Caterhamnél a velük töltött időért. Az elmúlt hónapokban több megbeszélést is tartottunk az előző és az új vezetőséggel, és a döntésünk, miszerint elhagyom a Caterhamet, a helyes választás a karrierem szempontjából."

 

"Igyekszem magammal vinni a pozitívumokat, hiszen számos tesztkilométert megtettem velük, és a csapat összes autóját vezethettem azóta, hogy 2010-ben Lotus Racing néven beneveztek a világbajnokságra. Bizonyítottam a képességeimet a teszteken és szabadedzéseken is, és készen állok arra, hogy megtegyem a következő lépést."

 

Rossi idén Kanadában vezethette pénteken a csapat autóját, és az USA Nagydíjra is tervben volt a pályára lépése, de távozásával ez már nem fog megtörténni a Caterhamnél. Tavaly a GP2-ben futamot is tudott nyerni a cég ottani csapatával, idén azonban jelenleg csak a 16. helyen áll a bajnokságban.

 



A 22 éves pilóta persze továbbra sem tett le az F1-es versenyzői álmairól, elmondása szerint új lehetőségek után néz, és örül annak, hogy 2016-ban a Haas révén egy amerikai csapat érkezik a mezőnybe.

 

Eközben több forrás is jelentette, hogy az elmúlt napokban több ember is elveszítette az állását a Christijan Albers és Colin Kolles irányítása alá került csapatban, egyes hírek szerint a személyzet egyharmada volt kénytelen távozni.

 

A versenyzői felállás egyelőre változatlan az istállónál, ami pedig a tesztpilótákat illeti, a csapat a francia Nathanael Berthonnal kötött megállapodást a napokban, és a sejtések szerint Robin Frijnsszel is vannak terveik.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: