DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen csak magának árt, ha a visszavonulásról beszél

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen szerint nem volt bölcs döntés Kimi Raikkönentől annak kijelentése, hogy 2015 végén valószínűleg befejezi F1-es pályafutását, szerinte ugyanis ezzel csak önmagának ártott a Ferrari pilótája.

Raikkönen kétéves szerződést kötött a maranellói alakulattal, egyelőre azonban nem boldogul túl jól az autóval, és csapattársa tempójára sincs válasza, aki eddig minden versenyen legyőzte őt. Máris olyan hírek terjengnek, hogy a Ferrari elégedetlen a finn teljesítményével, aki pedig legutóbbi, közelgő visszavonulására tett nyilatkozatával csak még nehezebb helyzetbe hozta magát. Legalábbis Hakkinen így látja.

 

"Mindenki azt teszi, amit helyesnek talál, de szerintem ez a kijelentése taktikai szempontból nem volt valami jó. Ha a csapatban mindenki tudja, hogy az egyik versenyző másfél év után szögre akasztja a sisakot, akkor valószínűleg nagyobb figyelmet fordítanak a másik pilótára, aki ebben az esetben Fernando Alonso" - nyilatkozta a McLaren bajnoka a Hermesnek.

 

 



"Emellett amikor az ember elkezd a visszavonuláson gondolkodni, az negatívan hat a motivációjára. Hamar rájön, hogy már nem képes annyi dologra figyelni, amennyire figyelnie kellene a Formula-1-ben."

 

Hakkinen egyúttal védelmébe is vette honfitársát, akit a silverstone-i bukása után is több kritika ért. A kétszeres bajnok szerint nem Raikkönen hibázott azzal, hogy túl nagy tempóban akart visszatérni a pályára, inkább a szervezőket kellene felelősségre vonni, amiért elkerülte a figyelmüket egy akkora huppanó a füvön, amely végül megdobta a Ferrarit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: