DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mégsem vesz radikális irányt a McLaren

Eric Boullier bejelentette, a korábbi ígéretekkel ellentétben mégsem fog radikális fordulatot venni a McLaren az autó tervezésében ebben az évben. A brit csapat vezetője meglepődött a FRIC-felfüggesztés betiltásán.

Boullier két hónappal ezelőtt közölte, hogy ha csapata - amely annak idején három egymás utáni versenyen nem szerzett egyetlen pontot sem - a Brit Nagydíjig nem javul jelentősen, szélsőséges változtatásokat végeznek majd autójukon. Boullier mindazonáltal leszögezte, bízik a gyárban kidolgozott fejlesztésekben. Négy verseny telt el azóta, és Jenson Button kétszer a negyedik helyen végzett, hazai futamán, a Brit Nagydíjon dobogós pozícióért állt harcban.

 

"A dolgaink jobban alakultak, mint amire számítottunk" - mondta el a francia szakember az eredményekkel kapcsolatban a Formula1.com-nak. "Az eddigi utat fogjuk követni. A fejlesztési csomag, amelyet eredetileg Silverstone-ra terveztünk, de már Ausztriában felkerült, jól működik, ezért most arra hajtunk, hogy minden újítást egy versennyel korábban vessünk be. Németországban is több mindennel érkezünk, mint azt terveztük."

 



"Nem lesznek radikális változások" - jelentette ki a Lotus egykori főnöke. "A jelenlegi autó fejlesztésére koncentrálunk teljes erőbedobással, egészen addig, amíg tőlünk telik a jövő évi tervek mellett."

 

Az egyik legújabb hír, hogy a FRIC-felfüggesztést - amely az első és hátsó tengelyeket köti össze - betiltják, lehet, hogy már ebben az évben. Ezt tartják a Mercedes egyik erősségének, ám nem a német együttes az egyetlen, amely a megoldást használja. "Meglepetésként ért. A legtöbb, ha nem az összes csapat alkalmazza. Néhányan túlságosan extrém megoldásokat választhattak, talán ezért vizsgálódik az FIA. A McLarennek azonban nyugodt a lelkiismerete" - biztosított mindenkit Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: