DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Niki Lauda mindenkinek beszólt, akinek csak lehetett

A szókimondásáról is közismert háromszoros világbajnok Niki Lauda jó szokása szerint a Brit Nagydíjat követően sem rejtette véka alá véleményét.

A silverstone-i balesetben könnyebb sérüléseket szenvedő Kimi Raikkönennek ki kell hagynia a Brit Nagydíj helyszínén ma megkezdődött kétnapos tesztet, de még így is könnyen megúszta a bukást, ahogy az őt épphogy elkerülő Massa-Kobayashi kettős, valamint Max Chilton is, akit csak centikkel került el a finn leszakadó abroncsa. A bukást követően a versenyt egy órára félbe kellett szakítani, hiszen a szalagkorlátban komoly károk keletkeztek.



 

A bukás akkor következett be, amikor Raikkönen bukótérből visszatérő autóját megdobta egy hupli, és elvesztette uralmát az autója felett, a korlátnak csapódott, majd onnan visszapattant a pályára. A versenyt követően többen kritizálták Raikkönent, többek közt azért, mert a baleset elkerülhető lett volna, ha részt vesz a szokásos verseny előtti pályabejárásokon, ahol a hasonló veszélyes pontokra felfigyelhetnek a pilóták.



 



 

A Mercedes csapat elnöke, Niki Lauda viszont a helyzet kezelésével nem volt megelégedve: "Kiszélesítette a kanyart. Akkor miért jön vissza őrült módjára, és okoz balesetet? Teljesen felesleges volt!" - idézte az AFP hírügynökség, aki az ezt követi egyórás javítást is alaposan kritizálta, mivel a nézők a hosszú várakozás alatt átkapcsoltak a Wimbledonra, illetve a Tour de France-ra, ami az elmúlt nyolc év leggyengébb televíziós nézettségét eredményezte.



 

"A túlzott óvatosság, túlzott kontroll, túlszabályozottság az őrületbe kerget!" - mondta Lauda. A szórásból Sebastian Vettel sem maradt ki, aki a háromszoros bajnok szerinte nem viselkedett megfelelően az Alonsóval vívott párharc során: "Nem értem Vettelt, nem értem, miért visít, mint egy riadt kisgyerek" - utalt a Bild hasábjain a Vettel és Alonso párharca során elhangzó üzenetekre Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: