DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Saubernél ismét lehetőséget kap a tesztpilóta

A Brit Nagydíj, a 2014-es világbajnokság kilencedik versenye július 4-6 között lesz Angliában. Pénteken a teszt- és tartalékpilóta, Giedo van der Garde vezeti a C33-as kódjelű autót az első szabadedzésen. A második szabadedzéstől Adrian Sutil visszakapja autóját.

Esteban Gutierrez tíz helyes rajtbüntetést kap Silverstone-ban, miután a spielbergi versenyen csapata a kerékcsere után balesetveszélyes módon engedte vissza a gyorsítósávba.

A Brit Nagydíj után közvetlenül a harmadik szezon közbeni teszt következik, július 8-án és 9-én Silverstone-ban. Kedden, az első napon Adrian Sutil vezet, míg Giedo van der Garde szerdán ül autóba.

"A silverstone-i pályán gyors kanyarjai miatt nagyszerű vezetni" - mondta el Esteban Gutierrez. "Ami a teljesítményt illeti, jelenleg nagyon korlátozottak vagyunk. Remélem, a fejlesztés valamilyen szinten segít a vezethetőség és az autó teljesítménye szempontjából. Azonban az időjárás trükkös, amely némi esélyt biztosíthat számunkra. Motiváltnak kell maradni és minden esélyt megragadni, mivel a versenyen bármi megtörténhet. Ami engem illeti, Silverstone-ban a motorhome-ban töltöm az éjszakákat, így teljesen más, de ugyanakkor élvezetes lesz a hangulat."

"Tetszik a silverstone-i pálya" - tette hozzá Adrian Sutil. "Több gyors kanyarja magas aerodinamikai igényeket támaszt az autóval szemben és jó leszorítóerő szükséges ahhoz, hogy gyors legyél. Érdekes lesz látni, hogyan teljesítünk. Az időjárás komoly szerepet kaphat, mivel az eső nem ritka Silverstone-ban. Ez hagyományosan egy jó verseny, mivel sok a rajongó a pályán és a britek elkötelezettek az autósport iránt. Tavaly jó versenyem volt és pontokat szereztem."




"A silverstone-i pálya nagyszerű" - folytatta a pénteken és a szezon közbeni teszten lehetőséghez jutó Giedo van der Garde. "Érdekes a vonalvezetés, néhány gyors kanyarral. Hosszú idő telt el azóta, hogy autóban ültem. Legutóbb erre Barcelonában a teszten volt példa, majdnem két hónappal ezelőtt. Várom már, hogy újra autóba ülhessek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: