DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso szerint Bianchira fényes jövő vár

A Marussia története legnagyobb sikerét érte el a Monacói Nagyíjon megszerzett 9. hellyel, eredményük pedig a mezőny többi ragja számára sem maradt észrevétlen. Még Fernando Alonso is gratulált Jules Bianchinak, aki menedzsere segítségével próbálja meglovagolni ezt az apró hullámot.

Hibátlanul vezetve és a kiesésekből profitálva először végzett pontszerző helyen a második F1-es szezonját futó Bianchi, aki ugyan nyolcadikként haladt át a célvonalon, egy ötmásodperces büntetés miatt végül egy hellyel hátrébb sorolták.

 

"Olyan volt ez számomra, mint egy győzelem, noha tudom, hogy másoknak nem jelentene sokat egy 9. hely" - nyilatkozta a boldog francia, aki szerint ezáltal pályafutása is új löketet kaphat. "Ez csak segíthet, de persze még meg kell várnunk, hogy mit hoz a jövő. Én mindenesetre késznek érzem magam arra, hogy egy élcsapatban versenyezzek."

 



Bianchi a Ferrari versenyzőakadémiájának neveltje, így még mindig gyakran megfordul az olasz istállónál. Nem véletlen tehát, hogy a vele jó viszonyt ápoló Alonsónak is volt néhány szép szava kollegájához.

 

"Ő nem csak a Ferrari junior versenyzője, hanem egyben egy barát is. Sok időt töltünk együtt Maranellóban. Focizunk, kosárlabdázunk, és sokszor közösen utazunk. Nagyon örülök az eredményének. Nincs kétségem afelől, hogy nagyszerű karrier áll előtte, és remélem, hogy ez a siker segít neki abban, hogy erősebb autót találjon a következő szezonra" - bizakodott a Ferrari pilótája.

 

A fennálló kapcsolat miatt sokan valószínűsítik, hogy Bianchi előbb-utóbb a Ferrari versenyzői ülésében fog kikötni. Menedzsere, Nicolas Todt mindenesetre eltökélt az iránt, hogy a jövő évre kiemelje védencét a sereghajtók közül.

 

"Mindig is úgy tartották, hogy Monacóban a megszokottnál nagyobb hangsúly van a versenyzői teljesítményen. Igen, a körülmények is a kezére játszottak, de a köridőit megnézve láthatjuk, hogy remek volt a tempója is" - mutatott rá Todt. "Most az a feladatom, hogy megpróbáljam meglovagolni ezt a kis hullámot, hiszen nem gyakran áll elő ilyen helyzet."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: