DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bianchi: Végre sikerült!

A Marussia versenyzője a rajtrács utolsó kockájából indult, a futam során kétszer is 5 másodperces büntetésre ítélték, ennek ellenére a 9. helyen ért célba, és megszerezte csapata fennállásának első pontjait - a Marussia számára ez legalább akkora siker, mint Nico Rosberg győzelme.

A monacói verseny hemzsegett a kiesésektől - nyolcan adták fel a futamot, így lehet, hogy a nagydíj közben Jules Bianchi egyszer csak a 10. pozícióban találta magát, annak ellenére, hogy korábban 5 másodperces büntetést osztottak ki rá, amiért rosszul állt fel a rajtrácsra. Ezt a büntetést azonban ismételten megkapta, ugyanis az eredetit a biztonsági autós periódus alatt töltötte le, ami a szabályok szerint nem megengedett.



 

Úgy tűnt, a pont elúszik: Kimi Raikkönen és Kevin Magnussen azonban váratlanul összeakadtak, ami két újabb pozíciót jelentett Bianchi számára. A francia a 8. helyen ért célba, az 5 másodpercet hozzáadták idejéhez, így kapta meg az értékelés 9. helyét és a vele járó 2 pontot. A Marussia, amely 2010-ben csatlakozott a Forma-1-hez Virgin néven, még a Caterhammel (akkor Lotus) együtt, fennállásának ötödik évében először ért be a pontszerzők közé. Bianchi második szezonját tölti a világbajnokságon.



 


 



 

"Végre megvan a pont!" - tette nyilvánvalóvá örömét Bianchi már a csapatrádión. Később hozzátette: "Hosszú ideje vártunk már erre, most pedig sikerült. Büszke vagyok a csapatra, akik remek munkát végeztek, én pedig egy eredménnyel hálálhattam meg nekik. Nagyon feszült voltam az autóban, gondolom a csapat szintén így érzett. Pár büntetést is összeszedtünk, ezért szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy még így is a pontok között végeztünk. Nem tudok többet mondani, ez egyszerűen csodálatos számunkra."



 

Csapattársa, Max Chilton, aki a 14. - azaz utolsó - helyen végzett, sportszerűen gratulált a franciának. "Minden elismerésem csapattársamnak, Jules Bianchinak, amiért megszerezte első pontjainkat" - írta a brit a Twitteren.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: