DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A versenyzőket figyelmeztették a felvezető körre

Az idei szezonban egyes autók túlságosan is lassan teljesítették a felvezető kört, amit a versenyzőtársak után Charlie Whiting is megelégelt.

Mivel egyes versenyzők panaszkodtak versenytársaik felvezető körön tanúsított viselkedésére, az FIA lépéseket tett az ügyben. A panasz szerint a mezőny bizonyos tagjai annyira lelassítanak a rajtrácsra vezető úton, hogy a mögöttük haladóknak állóra kell fékezni az autókat, amit elfogadhatatlannak tartanak.



 

A Spanyol Nagydíjat megelőzően a versenyzőket arra kérték, hogy a felvezető kört mindenki számára elfogadható, konstans sebességgel teljesítsék. Charlie Whiting versenyigazgató arra is felhívta a pilóták figyelmét, hogy ha a helyzet nem javul, akkor akár büntetésekre is sor kerülhet a felvezető kör szabotálása miatt.



 



 

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azok közé tartozik, akik nem találják jónak a jelenlegi helyzetet: "Túl lassúak. Beszéltünk róla, meglátjuk, mi lesz" - mondta Vettel, akivel Romain Grosjean is egyetért: "Az bizonyos, hogy nem olyan jó a helyzet, mint tavaly. Azt hiszem, az új szabályok nehezítették meg azt, hogy a pilóták együtt maradjanak, mivel nem akarod már a felvezető körön leszívni az akkumulátort. Éppen ezért ki így, ki úgy próbálja óvni a töltöttséget."



 

A pole-ból induló Lewis Hamilton, aki tudja, hogy a problémák egy részét ő okozta, megígérte, hogy a vasárnapi felvezető körön odalép a Mercedesnek: "Csak kísérleteztem, különböző dolgokat próbálgattam, mivel azt mondták, hogy nincs erre vonatkozó szabály, ezért kipróbáltam a szélsőséges megoldásokat. Az egyikkel talán túlzásba estem, most megint az enyém a pole, szóval csináljunk egy gyorsabb felvezető kört!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: