DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Button: A gumikkal volt probléma

Jenson Button a McLaren sebességét hibáztatta azért, amiért kiesett a Kínai Nagydíj időmérő edzésének második etapját követően.

Button a 12. helyen zárta az esős időmérő edzést a Shanghai International Circuit pályán és az MP4-29 tapadáshiányára panaszkodott.

"Furcsa év ez az autó esős működését illetően, általában ilyen helyzetekben jók voltunk, de most szenvedünk a tapadás miatt. A lassú kanyarokban nem tudtam az első abroncsokat munkára fogni, nem lehetett őket felmelegíteni; a kigyorsítás is trükkös volt, így száraz holnapi napban reménykedem. Majd meglátjuk, mit tehetünk, de nehéz verseny lesz, mert a pálya csúszós, így komoly szemcsésedésre számíthat mindenki."




A brit pilóta csapattársa, Kevin Magnussen a 15. helyen zárt és elmondta, a McLaren szenved a szélsőséges körülmények között.

"Nem volt sok tapadásunk, trükkös volt a helyzet. Nem lehet semmit csinálni az időjárással, egyszerűen nem volt tapadás. Valami talán nem működött rendesen, de majd kiderül, mi történt, remélhetőleg a versenyen jobbak leszünk. Bízunk benne, hogy sikerül néhány pozíciót nyerni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: