DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vergne-t Ricciardo inspirálja

A Toro Rosso pilótája, Jean-Eric Vergne elmondta, jól esik korábbi csapattársa remek teljesítményét látni a Red Bullban.

Vergne és Daniel Ricciardo két szezont töltöttek egymás mellett a Toro Rossóban, Mark Webber visszavonulása után pedig nagy lehetőség nyílt arra, hogy valamelyikük a nagycsapatban folytassa. A választás végül Daniel Ricciardóra esett. Mivel a közös időszakban a két versenyző eredményei között nem volt nagy különbség - sőt, Vergne 2012-ben több pontot szerzett az ausztrálnál -, a 23 éves francia örül Ricciardo remeklésének, aki egyelőre tartja a tempót a négyszeres világbajnokkal, Sebastian Vettellel.

 

"Rendkívül boldog vagyok azzal, amit mutat. Először is, nagyon kedvelem őt, barátok vagyunk, amióta csak együléses autókkal versenyzünk. Ezért elégedetten látom, ahogyan teljesít. Tavaly, az év végét leszámítva, amikor elvesztettem a fejem, és nem ugyanaz a Jean-Eric Vergne voltam, eléggé hasonló teljesítményt produkáltunk" - mondta Vergne.

 



A francia tavalyi mind a 13 pontját a Monacói Nagydíjig szerezte - az évnek ebben a szakaszában Ricciardo még csak 7 egységgel rendelkezett. "Több pontom volt a bajnokságban, mint neki. Sokat tanultam tőle az időmérőkön, de ő is sok mindent megtanult tőlem. Úgy gondolom, a miénk volt az egyik legjobb pilótapáros, megfelelő módon motiváltuk egymást, mindenféle nyomás és arrogancia nélkül. Eddig messze ez volt a legjobb kapcsolatom a csapattársammal, és a csapat számára is eredményesen dolgoztunk."

 

"Éppen ezért boldog vagyok azzal, ahogyan teljesít. Ez pedig megmutatja, hogy mindketten jó versenyzők voltunk. Ha két újoncot hasonlítunk össze, nehéz megbecsülni a valódi képességüket, hacsak nincs győztes autójuk. De ha egy négyszeres világbajnokhoz hasonlítunk, az már elég beszédes" - magyarázta Vergne.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: