DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leépítésre készül a Mercedes csapata

Niki Lauda egy interjúban kritizálta az F1-es pilótákat taxisofőrnek nevező Luca di Montezemolót, s az is kiderült, hogy leépítésre készül a csapat gyárában.

A Bahreini Nagydíj előtt Luca di Montezemolo nagy vihart kavart azzal, hogy az üzemanyag-takarékosság miatt taxisofőrökhöz hasonlította az F1-es pilótákat, akiknek a sebességnél fontosabb a spórolás. Niki Lauda, a Mercedes igazgatója sosem ment a szomszédba egy-egy kemény hangvételű nyilatkozatért, most a Presidente is megkapta a magáét: Lauda szerint Montezemolo szimplán hazudik.



 

"Ha valaki azt mondja, hogy a mai versenyek takarékossági futamok, a versenyzők pedig taxisofőrök, az hazudik, ugyanis ez egyáltalán nem igaz" - mondta Lauda, aki szerint a Ferrari talán csak azért panaszkodik, mert nem sikerült elég jól alkalmazkodniuk az új szabályokhoz, a Mercedesnek ugyanis semmi baja a fogyasztással:



 



 

Lauda és Montezemolo majd negyven évvel ezelőtt...



 

"Malajziában úgy arattunk kettős győzelmet, hogy öt kilogramm üzemanyagunk maradt, és másoknál is hasonló volt a helyzet. Amikor tavaly a Pirelli abroncsai gyorsan koptak és gyakran meghibásodtak, sokkal többször kellett lelassítanunk, mégsem panaszkodott senki. És egyébként ennek megfelelően az abroncsok miatt többet spóroltunk az üzemanyaggal, mint idén, mégsem nevezte senki a pilótákat taxisofőröknek!"



 

Lauda az Autosprintnek azt is elárulta, hogy a csapat brackley-i központjában leépítésekre kerülhet sor, mivel túl soknak tartja az 1250 főt, akik jelenleg a Mercedes kasztniján dolgoznak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: