DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mercedes: A mi autónk is van olyan jó, mint a Red Bullé

A Mercedes állítása szerint nem csak a motornak köszönhetik a Red Bull istállóval szembeni előnyüket.

Hiába mutat elképesztő dominanciát a Mercedes az idei szezonban, tartja magát az elképzelés, miszerint ezt csakis az erőforrásnak köszönhetik, miközben a Red Bull autója jobban sikerült az Aldo Costa által tervezett W05-nél, s kizárólag a Renault hiányosságai miatt nem az osztrákok, hanem a németek állnak a mezőny élén.



 



 

Aldo Costa, a Mercedes tervezője viszont az AMuS-nak adott interjújában kifejtette, hogy a W05 meggyőződése szerint egy szinten áll a Red Bull autójával: "Vannak bizonyos kanyarok, különösen a gyorsak, ahol a Red Bull jobb nálunk, de máshol viszont nálunk az előny. A méréseink szerint a Ferrari mögöttünk van" - mondta Costa, aki szerint alaptalan az a fejtegetés, hogy az F1 lassabb lett tavaly óta, hiszen egyszerű magyarázata van a köridők emelkedésének:



 

"Az autók ötven kilóval nehezebbek lettek, ami önmagában másfél másodpercet jelent. A leszorítóerő csökkent, ez újabb fél másodperc. Vegyük még hozzá a keményebb abroncsokat is, mindezek nélkül gyorsabbak lennénk, mint tavaly."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: