DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sauber: Bízunk fejlesztéseinkben

A jövő héten a Sauber F1 Team a Formula-1-es világbajnokság negyedik futamára utazik el, melyet április 18-20 között rendeznek Kínában, a Shanghai International Circuit pályán.
A két bahreini tesztnap alatt a svájci csapat értékes adatokat gyűjtött és optimalizálta elektronikai rendszereit. Mindkét C33-re a Shanghai International Circuit pályán kisebb fejlesztések kerülnek. Esteban Gutierrez egy másik karosszériát kap bahreini balesete után. Közben a túlélőcellát sikerült megjavítani. Ahogyan Bahreinben, úgy Kínában is a pénteki első szabadedzésen a teszt- és tartalékpilóta, Giedo van der Garde ül autóba. Adrian Sutil a második szabadedzéstől kapja vissza autóját.

Esteban Gutierrez:
"Nagyszerű emlékeim vannak Sanghajból a tavalyi évről. Talán itt volt az egyik legjobb rajtom Formula-1-es pályafutásom során. Az időmérő edzés nehéz volt, de a rajt után és az első körökben sok autót meg tudtam előzni. Sajnos nem értem célba. Ami a pályát illeti, nagyon tetszik, különösen az egyes kanyar bejárata. Visszatekintve az elmúlt három versenyre, teljesítményem segíteni fog abban, hogy a maximumot hozzam ki az autóból az időmérő edzésen és a versenyen. Az autó fejlesztéseivel remélem versenyképesebbek leszünk, így jobb eredményt érhetünk el. Kínáról beszélve, érdekes hely. Sanghajba korán elutazom, hogy az időeltolódáshoz és a klímához alkalmazkodni tudjak, ezt az időt ki fogom használni arra, hogy megismerkedjem a kínai kultúrával."

Adrian Sutil:
"Pozitíven várom a következő, kínai versenyt. A Shanghai International Circuit érdekes. Nem a kedvenc pályám, de szeretek vezetni itt. A vonalvezetés a többi helyszínhez képest különleges. Néhány gyors kanyar található itt, amely a kijáratra leszűkül. Ezen felül a pálya hosszú egyenese az egyik leghosszabb a versenynaptárban. Ezen a pályán az autó jó egyensúlya és az első tengely jó tapadása szükségeltetik. Úgy érzem a vonalvezetés jól feküdhet a C33-nak. Pozitíven várom a hétvégét. Előre kell tekinteni és minden jövőbeli versennyel közelebb kerülhetünk az élen állókhoz. Sanghaj érdekes város, nagyon modern és fejlődő. A város sokat nyújt, vendéglők vannak és néhány látványos épület. Szeretném megnézni a Kínai Nagy Falat, de eddig nem volt rá időm."

Giampaolo Dall Ara, vezető pályamérnök:
"A csapat fáradhatatlanul dolgozik a teljesítmény javításán, de eddig nem tudtunk úgy versenyezni, ahogyan szerettünk volna. Várjuk a Kínai Nagydíjat, mivel megtehetjük a következő lépést, köszönhetően a számos fejlesztésnek, amelyet bevetünk és a bahreini teszten összegyűjtött tapasztalat is segíteni fog minket. A sanghaji pálya egy modern létesítmény, jó kombinációt alkotnak a különböző kanyarok. Itt található a szezon során az egyik leghosszabb egyenes, ahol célunk, hogy javulást érjünk el. A Pirelli a közepes és a lágy keveréket szállítja a versenyre. Habár az aszfalt sima és a hőmérséklet alacsony, a választás megfelelő, figyelembe véve, hogy mekkora terhelést kapnak az abroncsok a hosszú kanyarokban történő kigyorsítások során."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: