DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Utoljára rendeznek futamot Montrealban?

A Kanadai Nagydíjat szervező Francois Dumontier aggodalmát fejezte ki a futam jövőjét illetően.

A francia La Presse újságnak Dumontier elmondta, a montreali Circuit Gilles Villeuve pályának véglegesítenie kellene új szerződését Formula-1 illetékeseivel, ha szeretnének az idei verseny után is vendégül látni a Formula-1 mezőnyét.

"Hatvan nappal a 2014-es futam előtt sürgős lenne. Igaz sajnos, hogy a Kanadai Nagydíj fenntarthatósága még nem biztosított."

Dumontier hozzátette, beszélt már korábban egyezetett Bernie Ecclestone-nal egy új, tíz évre szóló szerződésről, mely 2015 és 2024 között lenne érvényben. De a szerződést nemcsak a Formula-1-et képviselő Ecclestone-nal kell megkötni, hanem a szövetségi, tartományi és városi kormányzatokkal is egyeztetni kell, hiszen ők fedezik a költségeket.

"Az idő múlik és még nincs aláírás a szerződéseken" - közölte Dumontier.

A promóter közölte, szeretné ha már a 2014-es futam előtt aláírt szerződésük lenne.

"A júniusi futam után nem lesz jogom a verseny megrendezésével kapcsolatban üzleti ügyeket intézni" - figyelmeztetet. "Most kell lépni."

 




Montreal polgármestere, Denis Coderre közölte, bízik benne, hogy a szerződés a következő hetekben megkötésre kerül.

"Az ilyen csúszás normális, amikor egy tíz évre szóló szerződést írsz alá. Szeretném, ha lenne futam, de érthető, hogy felelősségteljes döntést kell hozni."

A szövetségi miniszter szóvivője hozzátette: "Partnereinkkel azon dolgozunk, hogy megtudjuk, tudunk-e egy ilyen fontos eseményt Montrealban tartani. De a szövetségi kormányzatnak tiszteletben kell tartani az adófizetők pénzét is."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: