DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marussia: Sikerült további fejlődést elérni

A bahreini teszt első napján Max Chilton ült az MR03-as kódjelű autóba. A Marussia F1 Team jól haladt a kitűzött programmal, Max a 11 pilóta közül a hatodik lett.
Max Chilton:
"összességében pozitív napunk volt, teljesítettük a programot és rövid idő alatt újabb lépést tettünk az autó fejlesztésében. Egy ideig hidraulikus probléma hátráltatott minket, de sikerült egészen gyorsan megjavítani és valójában akkor voltunk a garázsban, amikor a pálya a legmelegebb volt. Tudtunk spórolni a gumikkal a nap utolsó részére és akkor tudtunk pályán lenni, amikor az aszfalt a legjobb volt. Elégedett vagyok helyezésemmel, különösen azért, mert gyors köröm még jobb lehetett volna."

Dave Greenwood, főmérnök:
"A vasárnapi pozitív verseny után Max természetesen szeretett volna a lehető leghamarabb újra autóba ülni és tesztelni az alkatrészeket, amelyek remélhetőleg hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő hétvégén Kínában is megtartsuk lendületünket. Ezen a teszten hosszú a programunk, ma aerodinamikai kiértékeléssel kezdtünk, majd beállítási programot végeztünk, valamint mechanikai és aerodinamikai változtatásokat hajtottunk végre. A háttérben folytattuk az elektronikai munkát és kiértékeltünk néhány átalakított alkatrészt. A hidraulikus probléma ellenére az első nap eredménye volt, várjuk a további fejlődést holnap Jules-lel."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: