DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Magnussen szerint Button mindent kihozott az autóból

A mai időmérő edzésen mindkét McLaren gond nélkül jutott el a Q3-ig, ahol a hetedik és a kilencedik helyet szerezték meg, s Ricciardo büntetésének köszönhetően végül a harmadik és a negyedik sorba kerültek.

Jenson Button: Noha nem kerültünk oda, ahol lenni szerettünk volna, csapatként többé-kevésbé tökéletes munkát végeztünk a hétvégén. Nagyon szoros volt a verseny, megtettünk mindent, amit tudtunk, a lehető legtöbbet hoztuk ki az autóból és a negyedik helyhez is közel jártunk. A négy Európán kívüli verseny arról szól, hogy ahol csak tudsz, szerezz pontokat, az első két versenyen ez sikerült is, és most is folytatnunk kell ezt a dolgot. Nem mi vagyunk a leggyorsabbak, szóval a lehetőségekhez képest a lehető legjobbat kell nyújtanunk.



 



 

Nagyszerű lenne egy dobogós helyezés a holnapi versenyen, de nehéz lesz, mivel az első két hely sorsa eldőlt, ha a Mercedes autói megbízhatóak lesznek. De legyünk pozitívak, van esélyünk, hogy a jobb helyekért harcoljunk, s a harmadik hely csak hárommal jobb annál, mint ahonnan rajtolunk.



 

Kevin Magnussen: Nem vagyok teljesen elégedett a ma elért helyezésemmel, hogy őszinte legyek. Azt reméltük, hogy a hűvös idő előnyt jelent majd számunkra, s valamivel jobban segít majd minket, de végül nem így alakult. Mindemellett Jenson nagyon jó munkát végzett, és kicsit többet hozott ki az autóból, mint én, valószínűleg ennél többet nem is lehetett volna tenni ma vele.



 



 

A versenytempónk talán jobb lesz, mint a mai volt, és remélhetőleg valamivel versenyképesebbek lehetünk így. A pontokért folyó harc sűrűjében lehetünk. De mindenekelőtt egy tiszta rajtra lesz majd szükségem, nem szeretném már az első kanyarban összetörni az első szárnyamat!



 

Eric Boullier: Természetesen sosem lehetsz elégedett a hetedik és a kilencedik hellyel, és az is sovány vigasz, hogy eggyel előrébb lépnek Ricciardo hátrasorolása miatt. Jenson és Kevin persze jó munkát végzett ma itt Bahreinben, keményen harcolták végig az edzést, simán jutottak tovább a Q1-ből és a Q2-ből, és olyan rajtpozíciókat szereztek meg, ahonnan várhatóan bajnoki pontokért küzdhetnek majd a holnap esti versenyen.



 



 

Meg kell jegyeznünk azt is, hogy a két leggyorsabb autót leszámítva a Q3 nagyon szoros volt, tényleg nagyon közel voltunk egymáshoz. Mindent egybevetve azt várjuk, hogy holnap mindkét versenyzőnk komoly harcban lesz majd a pontszerző helyekért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: