DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Marussia: Kettős célba érkezésre számítunk

A szezon második versenyén a sport első látogatását teszi 2014-ben a Távol-Keleten, a Petronas Maláj Nagydíj következik. A Sepang International Circuit teljesen más kihívást jelent a pilóták és a csapatok számára, mint a szezonnyitó melbourne-i futam. Ez az egyik legmegterhelőbb és legtechnikásabb pálya a Formula-1-es naptárban, nagy sebességű egyenesek és szűk, kanyargós részek jellemzik, amelyet a pilóták szeretnek. A tikkasztó hőség és páratartalom miatt a garázsban és a pilótafülkében is nehéz körülmények uralkodnak és egy hirtelen zápor másodpercek alatt radikálisan megváltoztatja a verseny helyzetét.
John Booth, csapatfőnök:
"Az ausztrál versenyünk egészen pozitív volt, ha figyelembe vesszük azt, a tél folyamán és a rajtnál milyen kihívásokkal szembesültünk. Két versenytávot teljesítettünk és az adatok, amelyeket gyűjtöttünk jó alapot biztosítanak fejlesztési programunkhoz. Időt szakítottunk arra, hogy a melbourne-i információkat kielemezzük, így sokkal simább és sikeresebb hétvégénk lehet Malajziában. Sepang mindig különleges kihívást jelent, köszönhetően a hőségnek és a jól időzített zápornak, de pozitív teljesítményben reménykedünk és abban, hogy mindkét autónk újra célba ér."

Mattia Binotto, Scuderia Ferrari:
"A sikeres melbourne-i bemutatkozás után a Maláj Nagydíj fontos lépcsőfoka a Scuderia Ferrari és a Marussia F1 Team együttműködésének. Amikor egy partnerkapcsolat elején állsz, akkor minden nap értékes. Több ezer megoldás lehetséges, nemcsak műszaki, emberi szinten is, amely javul, amint mélyebben megismerjük egymást, mindkét félen múlik a javulás. A Scuderia Ferrari vásárlói csapata számára nem egyszerűen műszaki támogatást nyújtunk, együtt dolgozunk a növekedésen, amely még fontosabb az olyan szezon során, amely teljesen új technológiai kihívások elé állít minket, ahogyan az idei évben. A banbury-i csapat ugyanazzal az elszántsággal szeretne újabb ismereteket szerezni, mint mi és ez egy újabb ok arra, hogy elégedettek legyünk a döntéssel, mellyel ezt a csapatot választottuk!"

Max Chilton:
"Melbourne-t nagyon pozitív érzésekkel hagytam el a 2014-es bemutatkozás után. Néhány dolgon még javítani kell annak érdekében, hogy az időmérő edzésen és a versenyen jobbak legyünk, de bízom benne, hogy Malajziában már látni fogjuk a javulás első jeleit. Korai megbízhatóságunk egészen bíztató és a két autóval sok adatra tettünk szert a versenyen, segítségére lesznek ezek az információk rendszereink kijavításában, így jó jelek vannak. Még ki kell hozni a valódi teljesítményt az autóból és folyamatos fejlődésre van szükség. Izgatottan várom mit hoz Malajzia."

Jules Bianchi:
"Jó jeleket észleltünk Melbourne-ben, de néhány kihívás is gátolta fejlődésünket, amely nyilvánvalóan egészen bosszantó. összességében nagyon jó volt a maximálisan összegyűjthető információkat átnézni a mérnökkel és az ebből tanultak nagyon fontosak lesznek számunkra. Várom már, hogy autóba ülhessek és Malajziában egy simább hétvégében reménykedem és bízom benne, még többet tudunk kihozni autónk lehetőségeiből. Nem lesz egy könnyű verseny; teljesen más kihívás, mint Melbourne. Sepang megterhelő a csapat és a pilóták számára és az autónak is a pálya karaktere és természetesen a hőség és a páratartalom miatt. Nehezek a körülmények, sokkal nehezebb így dolgozni, de ezzel kell boldogulni és jó eredményt elérni."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: