DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sutil Fisichellát tartja eddigi legerősebb csapattársának

Adrian Sutil megindokolta, eddigi hat F1-es csapattársa közül miért éppen az olasz Giancarlo Fisichellát tartja a legerősebbnek.

Sutil 2007-ben debütált a Formula-1-ben az akkori Spyker csapattal, amely a következő évre Force Indiává alakult, így mostanáig kizárólag a silverstone-i alakulat színeiben állt rajthoz futamokon, noha az idei szezont már a Sauberrel kezdte meg.

 

A németnek eddigi hatéves pályafutása során legalább egy futam erejéig csapattársa volt Christijan Albers, Markus Winkelhock, Sakon Yamamoto, Giancarlo Fisichella, Vitantonio Liuzzi és Paul di Resta. Közülük néhányan csak rövid F1-es karriert tudhatnak magukénak, s jelenleg már egyikük sincs a mezőnyben. Sutil az F1Racing egyik olvasói kérdésére válaszolva mondta el, miért a jelenleg a Ferrari alkalmazásában álló Fisichellától tartott legjobban a 2008 és 2009 során együtt töltött 30 nagydíj során.



"Giancarlo Fisichella egy erős és kiszámíthatatlan versenyző volt. Egyes napokon az autó egyáltalán nem működött alatta és lassú volt, aztán az időmérőre a semmiből összekapta magát. Az ember azt gondolhatta, hogy most sikerülhet legyőzni őt, aztán mégis összerakott egy olyan kört, aminek nagyon nehéz volt a nyomába érni. Elképesztő veleszületett tehetséggel rendelkezett. De rajta kívül Paul di Resta is nagyon erős versenyző volt, minden szempontból" - mutatott rá a német.

 

Sutil csapattársa az idén második évét kezdő Esteban Gutierrez lesz a Saubernél, s sokan arra számítanak, hogy könnyedén le fogja tudni győzni fiatal mexikói kollegáját.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: