DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gokart

Kovács Zsombor visszatér nevelőegyesületéhez

Nemcsak az F1-ben kezd felbolydulni a nyári szünethez közeledve a pilótapiac, de a magyar gokartbajnokságban is megkezdődtek az átigazolások. Kovács Zsombor visszatért a KMS Europe-hoz.

Különös a visszatérés szót emlegetni egy ilyen fiatal pilóta esetében, de Kovács Zsombor nem is egy átlagos 12 éves. Már tavaly bajnok volt ő a Rotax Max Junior kategóriában, egy ponttal megelőzve Sövér Lászlót, ám akkor az év végi Rotax Max Challenge Grand Finals nevű világdöntőn még utóbbi tehetség képviselte a magyar nemzeti színeket.

Kovács Zsombor célja, hogy magyar bajnoki címe megvédésével újra kvalifikálja magát a világdöntőre, ahová most már ő is utazna ki, mivel időközben betöltötte az induláshoz szükséges minimum életkort. Ehhez a legjobb úton halad, hiszen három fordulóval a bajnokság vége előtt magabiztos előnnyel vezeti az ob pontversenyét.



Ennek ellenére döntött úgy az útját egyengető édesapjával karöltve, hogy elhagyja a Hargitai Racing Teamet, és visszatér ahhoz a csapathoz, ahol versenyzői pályafutását kezdte: a KMS Europe-hoz. Ez az az egyesület, amely elsősorban nem is idehaza, sokkal inkább külföldön, a nemzetközi bajnokságokban szerepel és ér el kimagasló eredményeket, és amelynek alapítója és csapatvezetője a sokszoros magyar bajnok Kálmán Péter.

A magyarok mellett több külföldi tehetség is megfordult már a csapatban, hogy csak a legnagyobb nevet említsük, a ma már DTM regnáló bajnokaként tisztelt Marco Wittman éppen a KMS színeiben érte el legkiugróbb eredményeit gokartos pályafutása záró akkordjaként. E csapathoz tér tehát most vissza Kovács Zsombor, akinek jövője, úgy hisszük, a legjobb kezekben lesz. A jelent és a pillanatnyi célt azonban továbbra is a magyar bajnoki címvédés és az év végi világdöntőre való kijutás jelenti számára. 

„Változás állt be a versenyzői életemben. Visszatérek ahhoz a csapathoz, ahol kezdtem, így újra a KMS-nél fogok versenyezni. Már nagyon várom a szezon hátralevő részét, és hogy a régi csapattal dolgozzak újra” – tudatta a hírt sportolói facebook oldalán az ifjú tehetség, aki példás módon előző csapatának sem felejtett el hálát adni mindenért: „Köszönöm az eddigi munkát és segítséget a Hargitai Racing Team-nek a csapatfőnöknek, Kovács Istvánnak, és Bertalan Tamásnak. Külön köszönet Ben George-nak a segítségért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: