DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Gokart

Gorzó Zsolt kalandos futama Ausztriában

A LiveWire Rally Team támogatója Gorzó Zsolt a hétvégén az Ausztriai Pachfurthban, a Speedworld parkban megrendezett OB III. + CEE II. bajnoki futamon vett részt.

A gokartosok számára igen csak zord, embert próbáló esős időben tökéletesen megállta a helyét. Erejét és kitartását a LiveWire energy cukorka és energiaital támogatja. A következő kérdéseimre adott kimerítő válaszok egyértelmű képet festenek Zsolt kalandos futamáról.



Milyen volt a verseny?

Nagyon szuper, így tudom kezdeni. Egész hétvégén (péntek, szombat) szakadó esőben gokartoztunk, Készültünk a vasárnapi versenyre. Jó esélyekkel vártam a megmérettetést, elég jók voltak az időim esőben. Vasárnap reggel az időmérőt már száraz viszonyok közt kellett teljesíteni. Én ráérősen utoljára mentem ki a pályára, mert azt gondoltam, hogy 3-4 kör alatt is sokat szárad a pálya, de nem így történt. A második körömben hirtelen nagyon elkezdett csúszni a vas alattam, kaptunk egy pici vizet megint a pályára. Az esőnek köszönhetően 10 másodpercet hagytam a pályában és az addigi megtett köröm ideje csak a 8. helyre volt elég. Nem voltam elkeseredve, sőt nagyon vártam már a versenyt. Szeretem ezt a pályát, jó itt menni, sok az előzési pont. Ráadásul teljesen felszáradt az aszfalt, ami egy izgalmas, szoros küzdelmet hozott számunkra. Ezúton is szeretnék gratulálni minden indulónak az elért eredményekhez.

Sikerült javítani még a beállításokon?

Jelen esetben csak esőben tudtunk állítgatni, viszont ezt nagyon hasznosnak érzem, mert soha nem volt alkalmam ezen beállításokat kipróbálni. Száraz pályán elégedett voltam a gokart beállításaival, most már csak rajtam kell hangolni.

Milyen eredménnyel zártad a hétvégét?

Érdekes, mert ugye ez egy CEE futam is volt egyben, ahol külföldi pilóták is részt vettek. Összetettben az elődöntő 5. helyén végeztem. A döntőben pedig már a dobogós 2. helyen. Viszont a Magyar Bajnokságban, sikerült az elődöntő 3. illetve döntő 1. helyén végeznem, mellyel értékes pontokat szereztem a végelszámolásban.

Mi lesz a következő állomás?

Kecskeméti gokart-stadion OB IV. + CEE III. forduló, amelyet 2015.06.19-21. között kerül megrendezésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: