DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Még Donald Trumpra is hatással lehet a Formula-E

Alejandro Agag szerint ha az Egyesült Államok következő elnöke ellátogat az amerikai Formula-E-futamra, az megváltoztatja a véleményét a klímaváltozásról - di Grassi is megszólalt.

Az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke, Donald Trump jól dokumentáltan tagadja a klímaváltozás tényét, a Formula-E vezére, Alejandro Agag viszont azt szeretné, ha Trump ellátogatna a sorozat New York-i versenyére és változtatna a véleményén. Agag hisz abban, hogy a versenysorozat meggyőzheti az elnököt.

"Azt hiszem, hogy ha elvisszük Trump elnököt egy Formula-E futamra, teljesen meg fog változni a véleménye a kérdésről" - mondta az Autosportnak. "Az egyértelmű, hogy küldök neki egy meghívót az amerikai futamra. A Formula-E megváltoztathatja Trump véleményét, az olyan dolgok, mint ez a versenysorozat, képesek ilyenre."

formula-e



A sorozat egyik legjobb pilótája, Lucas di Grassi egy viccet is megengedett magának a témával kapcsolatban. "Egyértelműen, miután megválasztották Trumpot" - válaszolta arra, hogy kiemelten fontos-e a klímaváltozásról szóló üzenetet minél szélesebb körben terjeszteni. "Mindenkinek meg kell tennie a maga részét, a miénk az, hogy promotáljuk az elektromos autókat."

"Ha meg tudjuk változtatni az emberek gondolkodását ezzel kapcsolatban, ha promotálni és fejleszteni tudjuk a technológiát, megfizethetőbbé, gyorsabbá, szexibbé, jobbá, olcsóbbá tudjuk tenni, jobb esélyünk van arra, hogy elektromos autókat vegyenek. Ezért ilyen fontos a mi szerepünk és ezért vagyok ilyen büszke arra, hogy a részese lehetek" - magyarázta di Grassi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: