DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Villeneuve számára ennyi volt a Formula-E

Csupán két futamon állhatott rajthoz 1997 F1-es bajnoka az FIA elektromos szériájában, mielőtt elhagyja a Formula-E-t – miközben csapattársa a 8. a bajnokságban, ő még csak pontot sem szerzett.

Három hétvége. Mindössze eddig tartott a nagy kaland Jacques Villeneuve számára, aki a Motorsport.com beszámolója szerint közös megegyezéssel, azonnali hatállyal felbontotta szerződését a Venturi istállóval.

A kanadai versenyző a Formula-E második szezonjában csatlakozott az elektromos sorozathoz, ám együttműködése a Venturival koránt sem nevezhető sikertörténetnek. Első versenyhétvégéjén technikai nehézségek hátráltatták, mielőtt Antonio Felix da Costa kiütötte a futamból, míg Putrajayában a 11. pozícióban zárt, miután időt veszített a bokszutcában. Punta del Estében aztán már el sem tudott indulni, miután már az edzésen összetörte autóját – az ezt követő teszten aztán újabb balesetet szenvedett.

villeneuve_fe_d



A Motorsport.com értesülései szerint még ma, pénteken bejelentik a kanadai versenyző utódját, aki jó eséllyel az a Mike Conway lesz, aki a WEC-ben is Stehpane Sarrazin csapattársaként szerepel. S hogy mit tartogat a jövő Villeneuve számára? Nos, igazán meg lennénk lepve, ha most hallottunk volna utoljára felőle versenyzőként.

FRISSÍTÉS: Időközben megerősítették, hogy Mike Conway veszi át Jacques Villeneuve megüresedett autóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: