DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
Formula-E

A "német Monacóba" mehet a Formula-E mezőnye

A berlini ePrix-t komoly veszély fenyegeti a Tempelhof repülőtéren kialakított menekülttábor miatt, így a sorozat a Norisringre viheti németországi futamát 2016-ban.

Néhány héttel ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy a berlini Tempelhof-repülőtér nem hasonlít korábbi önmagára, a hatalmas sík területet és a kiszolgáló-épületeket ugyanis humanitárius szervezetek vették irányításuk alá. Az európai menekültkrízis miatt ugyanis itt is tábort létesítettek, így majdnem biztos, hogy a Formula-E nem tudja megrendezni május 21-ére tervezett versenyét jövőre.



Ahelyett, hogy Berlinben alakítanának ki új versenypályát, a szervezők a Formula-E stílusához jobban illő Norisringet szemelték ki a sorozat német állomásaként. „Aktívan nézelődünk más helyszínek után Németországban” - mondta Alejandro Agag az Autosportnak. „A Norisring nagyon menő lenne, hiszen versenyzésre termett. Olyan, mintha Monacóban lennénk, vagy Long Beach-ben. Nagyon nagy örökséggel rendelkezik, és mi, motorsport-rajongók tudjuk, hogy milyen fontos a versenyzésben a történelem és az örökség. Ez az egyik lehetőség, ahogyan Berlin, vagy München is - több platformon is tárgyalunk ezzel kapcsolatban.

A Moszkvában rendezett ePrix-t mindössze négy hónappal a futam előtt sikerült tető alá hozni, így Agag nem aggódik, hogy esetleg nem lesz majd németországi verseny a naptárban. „Még megvannak a berlini falak és a kerítések, így ha a városon belül maradunk, vagy Münchenbe megyünk, az eszközök készen állnak rá. A Norisring esetében viszont semmit sem kellene tennünk, mert megvannak a saját eszközeik, hiszen egy létező pályáról van szó. Németország nagyon fontos számunkra, hiszen szponzoraink és csapataink is vannak onnan, ráadásul a fejlett autóipar miatt is kulcspiacnak számít.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: