DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Formula-E

Di Caprio: Kipróbálnék egy Formula-E autót!

A híres hollywoodi színész, Leonardo di Caprio lett a nemrég létrehozott Formula-E Fenntarthatósági Bizottság elnöke: a sztár ennek kapcsán beszélt a környezettudatosságról és a bajnokságról.

Leonardo di Caprio köztudottan a környezettudatosság egyik nagykövete: elmondása szerint az 1990-es évek vége óta szentel kiemelt figyelmet ennek a témának, miután Al Gore-ral találkozott a Fehér Házban. Az amerikai színész szerint a technológia is fontos szerepet játszik ebben a kérdésben, ennek pedig az egyik zászlóshajója lehet a Formula-E, amelynek most szombaton startol a második idénye. Nem véletlen, hogy Di Caprio a nemrég megalakított Formula-E Fenntarthatósági Bizottságnak is tagja lett, sőt őt választották meg a szervezet elnökének. A bajnokságot irányító Alejandro Agag ennek apropóján beszélgetett a sztárral – többek között arról, hogy miért is támogatja a sorozatot.

DiCaprio_FormulaE



„Először három éve, New Yorkban hallottam a Formula-E-ről, amikor még csak egy ötlet volt” – mondta Di Caprio. „Azóta támogatom ezt a bajnokságot, és lenyűgöz, hogy milyen messzire jutottak az első néhány év alatt. Néhányan kritizálták őket és azt mondták, hogy a Formula-E megbukik, de úgy vélem, a szervezők remek munkát végeztek annak érdekében, hogy bizonyítsák, hogy ezek az embereket, és megvalósítsák az elképzeléseket. A Formula-E egy fontos eszköze lehet annak, hogy megváltozzon az emberek felfogása az elektromos autókról.”

Di Capriót először akkor látták elektromos autót vezetni, amikor egy Toyota Prius volánjánál érkezett meg az Oscar-gálára, de azóta is számos fotó készült róla – a színész most azt is elárulta, miért szereti ezeket a járműveket: „A legjobb az elektromos autókban a hangzásuk, valamint a vezethetőségük és a könnyedségük. Gyorsak is, egyszerű őket használni és nagyon menők. Egyszerűen csak bedugod éjszakára a töltőbe, mint a mobiltelefonok esetén.”

Végezetül az amerikai színész azt is elhintette, hogy szívesen kipróbálná az általa támogatott széria egyik kocsiját: „Szeretnék egyszer körözni egy Formula-E autóval” – jelentette ki Di Caprio. „Talán hamarosan láthattok is egyben!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: