DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Leesett az álla a Formula-E főnökének

Alejandro Agag, a Formula-E első embere a legvadabb álmaiban sem képzelt el olyan befejezést, melyet a mezőny produkált Londonban - úgy véli, pontosan ezt szerették volna elérni.

És valóban: Nelson Piquet és Sebastien Buemi között mindössze egy pont döntött a 11 ePrix után, és London utcáin még az utolsó kör utolsó méterein is nyitott volt a bajnoki cím sorsa: ha a svájci pilóta meg tudta volna előzni Bruno Sennát, most őt ünnepelnénk a Formula-E történetének első bajnokaként. A széria első embere, Alejandro Agag több mint elégedett a bajnokság kimenetelével – úgy véli, amikor megálmodták a Formula-E-t, pontosan ilyen befejezésben bíztak.



„Még a legvadabb álmaimban sem képzeltem el ilyen befejezést. Az volt a tervünk, hogy nagyszerű versenyeket rendezzünk a városokban – és ezt most valóra vált” – mondta a spanyol üzletember, aki megdicsérte Nelson Piquet-t is okos taktikájáért. A brazil pilóta a verseny első felében spórolt az energiájával, hogy a végén teljes erőbedobással tudjon majd támadni. „Két körrel a vége előtt még bárki bajnok lehetett volna hármójuk közül. Mindannyian nagyszerű versenyzők, és remek bajnokok lettek volna. Úgy gondolom, hogy a győztes remekül taktikázott, hogy kompenzálja az időmérő edzésen elszenvedett hátrányát. A többiek is fantasztikus teljesítményt nyújtottak a bajnokságban.”

Agag hozzátette, hogy mennyire elégedett a második londoni ePrix-vel. „A szezon végéig minőségi versenyzést láthattunk, ezért extrém módon elégedett vagyok a bajnokság végkimenetelével. Úgy gondolom, hogy a londoni verseny szép jövő előtt áll. Ha megnézzük az ezévi eseményt, és látjuk a boldog embereket, látható milyen jó volt a verseny a városban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: