DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Fogynak a nők a Formula-E-ben

Katherine Legge hivatalosan egyéb elfoglaltságai miatt nem lesz ott a Formula-E hétvégi uruguayi futamán, helyét a mexikói Salvador Duran veszi át az Amlin Agurinál.

Az elektromos sorozat a harmadik versenyhétvégéjére készül Punta del Estében, ám eddig minden alkalommal más volt a pilótanévsor. Ezúttal a mezőny két hölgypilótájának egyike, Katherine Legge hagyja ki a hétvégét, így Antonio Felix da Costa csapattársa egy mexikói versenyző, Salvador Duran lesz a dél-amerikai fordulón.

A 29 éves Duran néhány éve még Európában töltötte karrierjét, futamgyőzelmeket szerzett az A1GP-ben és a WSR 3.5-ben is, legnagyobb sikerének viszont a 2007-es Daytona 24 órás verseny megnyerése számít, ahol Juan Pablo Montoyával és Scott Pruettel volt egy csapatban. Legutóbb a mexikói NASCAR sorozatban szerepelt.

duran_news 

Salvador Duran bemutatkozhat az elektromos sorozatban

 

Legge az első két futamon nem tudott pontot szerezni, legutóbb Malajziában pedig balesetet okozott, amikor nekiütközött Michela Cerrutinak. Arról nem beszélt a csapat, hogy a pilótacsere mennyi időre szól, de az Autosport értesülései szerint Legge azért lesz távol, mert a hétvégén jelenése van az amerikai United SportsCar sorozat tesztjén, és maga Legge is azt sugallta Twitter-üzenetében, hogy csak egyszeri kihagyásról van szó.

„Kár, hogy nem lehetek ott a hétvégén a Formula-E mezőnyében, de sok szerencsét kívánok az Amlin Agurinak. Hamarosan visszatérek” - írta a 34 éves versenyzőhölgy.

Az viszont már a Formula-E első néhány futama után is látszik, hogy egyelőre nem minden versenyző és csapat ragaszkodik az állandósághoz: az Aguri mellett az Andretti is minden futamra eltérő pilótafelállással készült eddig. Bizonyára idő kell még ahhoz, hogy a versenyzők ezt a sorozatot részesítsék előnyben egyéb elfoglaltságaik mellett, és ebből a szempontból talán az sem a legjobb döntés, hogy a bajnokság ősztől tavaszig tart. Hiszen az autósportok pilótapiacain mindig az új év kezdetén a legnagyobb a mozgolódás, mindenki a hagyományos idénykezdetre próbál magának ülést találni más sorozatokban, így a Formula-E jelenleg sokak számára csak másodlagos elfoglaltság.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: