DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Ne tegyünk nagy terhet Leclerc-re

Lewis Hamilton úgy érzi, nem lenne fair Leclerc-rel szemben, ha világbajnoki elvárásokat támasztanának felé, hiszen még mindig nagyon fiatal, és ez csak a második szezonja lesz.

2018-ban végre lépett egy merészet a Ferrari, és a rendkívül harmonikusan működő Vettel-Raikkönen párost megbontotta, a finn világbajnok helyére pedig a rendkívül fiatal Charles Leclerc-t szerződtették 2019-re.

Sokan fényes jövőt vizionálnak Leclerc-nek, de Lewis Hamilton figyelmeztetett mindenkit, hogy nem szabad irreális elvárásokat támasztani a monacói felé, hiszen van egy négyszeres világbajnok csapattársa, persze ő tudja a legjobban, hogy olykor ez nem számít semmit.



„Nem lenne fair ilyen elvárásokat támasztani vele szemben, túl nagy teher lenne a vállán ez jelenleg. Fiatal, még hibákat fog elkövetni. Nyilvánvaló, hogy nagyon gyors, nagyon tehetséges, és remélhetőleg nagyon-nagyon sok embert fog meglepni a teljesítményével” – olvashatók Hamilton szavai a GPFans oldalán.

„Egy veterán pilótáról beszélgetünk éppen, egy négyszeres világbajnokról” – felelt Hamilton arra a kérdésre, hogy Leclerc meg tudja-e szorongatni Vettelt. „A tapasztalatot semmi sem tudja kiváltani, szóval érdekes lesz nézni, hogyan dolgoznak együtt. Ugyanakkor Sebastian már egy négyszeres világbajnok, Charles-nak pedig még elég sok mindent kell megtanulnia.”

„A fiatalokban az a jó, hogy sokkal energikusabbak, mint az elvárható lenne, sokkal elkötelezettebbek és sokkal több energiájuk van, mint az idősebb versenyzőknek. Szóval, ahogy már mondtam, érdekes lesz látni, hogyan alakul majd kettejük története. Viszont én is voltam ebben a pozícióban a McLarennél. Egyszer már láthattunk ilyet, kíváncsian várom a következőt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: