DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bemutatkozott az új Ferrari SF70H

A bemutatók sorában a középmezőnyben, hatodik csapatként leplezte le 2017-es kihívóját a Ferrari. Az esemény előbb online, majd a csapat saját tesztpályáján, Fioranóban zajlik, ahol még a nap folyamán megejtik az SF70H névre keresztelt modell bejáratását is a versenyzők.

C5aoZa6XQAAytW1



A fenti kijelentés egyben azt is jelenti, hogy a Ferrari végül mégsem ültette be a néhai pilótájára, Jules Bianchira utaló JB monogramot az autó nevébe, ahogy azt az olasz sajtó előzetesen jósolta. Ehelyett a 70-es szám a márka fennállásának 70. évfordulójára utal, aminek több módon is igyekszik majd emléket állítani idén az olasz cég.

A maranellóiak 2017-es autójának bemutatóját a csapat honlapján követhették figyelemmel az érdeklődők, ahol 9:45-ös kezdettel indult el a műsor. Először egy videómontázst láthattunk a téli előkészületekről és a Ferrari autóinak fejlődéséről, majd pedig megindult a közvetítés a fioranói pályáról, ahol a garázs felnyílásával szemünk elé tárult az új Ferrari Kimi Raikkönen, Sebastian Vettel és az új tesztpilóta, Antonio Giovinazzi társaságában.

Az autóra pillantva több érdekes újítás is feltűnik, amelyek eltérnek az idén eddig bemutatott modellektől. A Ferrari motorborítása is növesztett cépauszonyt, viszont annak tetejére egyúttal ráhelyeztek egy a Mercedesen látotthoz hasonló T-szárnyat is. Az oldalsó hűtőnyílások alakja szintén egyedi: hosszúkás, de a megszokotthoz képest rendkívül szűk.

C5awe5LXMAAXIeE

C5awzahWMAAskYYl

C5ayplcWAAI1Y_m

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: