DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hasznot húzhat a Ferrari Rosberg távozásából?

A Mercedes nagy riválisának elnöke és F1-es csapatfőnöke is beszélt a világbajnok visszavonulásáról, és arról, meggyengítheti-e ez a német istállót, ami a Ferrarinak kétségtelenül hasznára válna.

Kérdés, mennyire viseli meg a Mercedes világbajnoka, Nico Rosberg távozását a 2017-es szezonban – elsősorban a konstruktőri bajnokságban éreztetheti hatását, ha olyan versenyzőt választanak, aki nem tud a németéhez hasonló eredményeket produkálni. Az élre visszatérést megcélzó Ferrari ebben bízhatna, a cég elnöke azonban nem gondolja, hogy a rivális istálló különösebben meg fog gyengülni. Sergio Marchionnét is meglepte a pénteki hír:

„Éppen repültem, amikor a hír megjelent, és bizonyos értelemben meglepődtem rajta. Küldtem is egy üzenetet Totónak, melyben megdicsértem Rosberget a bátorságáért. Az életben minden az időzítésről szól, ő pedig bajnokként hagyja ott az F1-et. Ennél jobbat nem is kívánhatna” – mondta a motorsport.com-nak Marchionne.



„Azt hiszem, Nico elérte azt a kort, amikor élete hosszú részét a motorsportnak szentelte. A reményei abban teljesednek ki, hogy bajnokként távozhat. Elismerésem jár neki, mert meghozta ezt a döntést. Abban kevésbé vagyok biztos, hogy mit jelent ez a Mercedesnek 2017-ben. Egyáltalán nem számítok arra, hogy a csapat gyengébb lesz. Ne feledjük, hogy Lewis Hamilton továbbra is ott a fedélzeten, abban pedig biztos vagyok, hogy ahhoz hasonló kaliberű versenyzőt választanak, mint amilyenekkel a múltban rendelkeztek” – folytatta a Ferrari-vezér.

Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke is a döntés emberi oldalát méltatta: „Ez a világ annyira a technológiára fókuszál, hogy néha elfeledkezünk róla, mi is emberi lények vagyunk. A teljes döntését tiszteletben tartom. Néha elnézünk balra, néha elnézünk jobbra, és elfeledjünk, hogy középen ott van a szívünk és eszünk. Nico ezt megérezte, és egy másféle életre vágyik” – mondta a csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: