DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button már a hátralévő napjait számolja

A szezon végén időlegesen búcsúzó 2009-es világbajnok alig várja, hogy véget érjen az Abu Dhabi Nagydíj, és elkezdje megtapasztalni, milyen az élet az F1-en kívül.

Noha ő maga is hisz benne, hogy 2018-ban lesz esélye a visszatérésre, mindenki valódi visszavonulásként könyveli el Jenson Button év végi távozását a sportág színpadáról. A mclarenes többször kijelentette már, hogy számtalan dolgot szeretne kipróbálni, így unatkozni biztosan nem fog, ebből kifolyólag az Abu Dhabi Nagydíj kockás zászlója lebeg a szeme előtt, hiszen ekkortól válik hivatalosan is „állástalan” F1-es versenyzővé.



„Alig várom!” - mondta Button a Motorsport.com-nak. „Már számolom a napokat, azt kívánom, a versenyek bárcsak egymás után követnék egymást.” Amikor arról kérdezték, hogy a tengerpart hívogatja-e ennyire, így válaszolt: „Nem, hiszen nagyon sok tennivalóm van. Nem megyek strandra, kivéve akkor, ha a tenger felé futok majd! Nagyon izgalmas lesz a következő év” - tette hozzá a brit, aki szerint nem túlzottan furcsa érzés, hogy Abu Dhabiban minden bizonnyal utolsó versenyére kerül sor.

„Egyáltalán nem az, hiszen imádom vezetni az autót. Nagyon jó móka, bár nem annyira, mint régen. Nem azért, mert már elég régóta vagyok a sportágban, hanem annak jelenlegi helyzete miatt. De még mindig élvezem, legutóbb Austinban fantasztikus volt hallani a nemzeti himnuszt. Ez itt is így lesz, ami lenyűgöző. A következő versenyek különlegesek lesznek, főleg Abu Dhabi, hiszen ott lesznek a barátaim és a családom is.”

Button megerősítette, hogy az ajtó továbbra is nyitva áll a McLarennél 2018-ra. „Az a tervem, hogy nem versenyzek a következő évben, de hat hónappal később talán igen, és ahogyan Ronnal beszéltem Spában, meggyőzött a maradásról.” A brit hozzátette, hogy Ron Dennis esetleges távozása semmilyen mértékben nem fogja befolyásolni esélyeit. „Ez csak pletyka, meglátjuk, hogy van-e valami igazságalapja. Egy távozás sosem egy embert érint, az igazgatótanácsnak kell igent, vagy nemet mondania.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: