DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A McLaren titkolta Button elől 2017-es autóját

Sokáig úgy tűnt, hogy a brit pilóta a Williamshez fog igazolni 2017-re, azonban mégis a részleges visszavonulás mellett döntött - most kiderült, a McLaren nagyon óvatos volt vele szemben.

Fernando Alonsónak 2017, Jenson Buttonak pedig 2016 végéig volt szerződése a McLarennel, s mivel Stoffel Vandoorne ott toporgott Woking kapujában, egyre inkább úgy tűnt, hogy a brit pilótának máshol kell állás után néznie. A Williams be is jelentkezett érte, de Monzában a 2009-es világbajnok bejelentette, hogy év végén szögre akasztja a bukósisakját, visszatérési opcióval 2018-ra. Most maga Button árulta el, hogy egészen addig, amíg nem konkretizálta terveit a jövőt illetően, a McLaren nem avatta be őt 2017-es autója fejlesztéseibe.



A brit felfedte azt is, hogy amíg Alonso és Vandoorne a csapat szimulátorában már kipróbálhatta az MP4-32-es virtuális modelljét, ő eddig nem kapott oda bebocsátást. „Természetesen nem láthattam a 2017-es autót egészen addig, amíg nem döntöttem arról, hogy mit fogok csinálni a következő évben” - idézte Buttont a crash.net. „Hamarosan visszatérek a gyárba, és akkor vezethetem az autót. Stoffel és Fernando már megkapta a lehetőséget rá, de az én véleményemre is kíváncsiak, hogy milyenek róla a benyomásaim. Ennek örülök, és már nagyon várom, biztosan lesz nekem is befolyásom rá” - tette hozzá Button, aki egyelőre még nem tudja, hogy konkrétan mihez fog kezdeni a következő évben.

Annyi biztos, hogy ott lesz a helyszíneken a McLaren nagyköveteként, és ha a szükség úgy hozza, akkor helyettesként fog beugrani a spanyol, vagy belga társa helyére. A brit nem zárja ki azt sem, hogy más szériákban próbálja ki magát: a japán Super GT, valamint a Ralikrossz-világbajnokság is felmerült lehetőségként, ahogyan továbbra s folytatni szeretné a versenyszerű triatlonozást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: