DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel nem beszél a Ferrarival a szerződéséről

A négyszeres F1-es világbajnok szerint most túl elfoglaltak ehhez és a következő szezonra amúgy is megvan a kontraktusa - nem aggódik emiatt, másra koncentrálnak.

Egyes szakértők szerint megingott a kapcsolat Sebastian Vettel, illetve a Ferrari között és nem vehető biztosra, hogy a német jelenlegi szerződése lejártával is marad a Scuderiánál. Vettel kontraktusa 2017 végén jár le, de egyelőre nem beszéltek még a folytatásról.

vettel-ferrari-szingapúr



"Azt hiszem most mindannyian eléggé elfoglaltak vagyunk azzal, hogy a hátralévő négy versenyhétvégére koncentráljunk" - mondta erről a négyszeres világbajnok. "Őszintén szólva a figyelmünk nagy részét most ez köti le, egy másik részét pedig az, hogy minél jobban felkészüljünk a 2017-es szezonra."

A pletykák szerint Vettel kapcsolata megromlott Maurizio Arrivabene csapatfőnökkel, ehhez pedig többen hozzákapcsolják, hogy az idény során a pilóta többször megvétózta csapata stratégiáját, amikor nem érezte azt helyesnek. Arrivabene beszélt már arról, hogy Vettelnek ki kell érdemelnie a helyét 2018-ra, a német akkor azt mondta, hogy nincs mit megbeszélniük - most is nyugodt ezzel kapcsolatban.

"Szerintem ez most nem fontos, a kontraktusom rendben van a következő szezonra. Ahogy mondtam, sok minden történik a gyárban, Maranellóban, nagyon-nagyon elfoglaltak vagyunk és én is erre akarok koncentrálni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: