DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button vagy Vandoorne? Monzában eldőlhet

Ron Dennis szerint átbeszélik a kérdést a hétvégi Olasz Nagydíjon, de végleges döntés majd csak a hónap végén várható - megtartják világbajnokukat, vagy lehetőséget adnak a fiatal tehetségnek?

Bár még sok kérdőjel övezi a pilótapiacot, az egyik legérdekesebb talán a McLaren döntése lehet - vajon megtartják-e Jenson Buttont vagy úgy döntenek, hogy nem akarják elveszíteni a tavalyi GP2-bajnok Stoffel Vandoorne-t? A döntést szeptemberre ígérték és Ron Dennis szerint már a hétvégén átbeszélik a helyzetet.

Vandoorne_2



"Monzában megbeszéljük, hogy hogyan tovább, mindig is ezt mondtuk. A terv az és végig az is volt, hogy a végső vezetői döntést szeptember végén hozzuk meg" - jelentette ki Dennis a témáról. Fernando Alonsónak még van szerződése 2017-re, bár a spanyol pilóta megpendítette, hogy amennyiben nem tetszenek neki a jövő évi autók, befejezi pályafutását - arra viszont jó esély van, hogy a következő szezont még mindenképpen a Formula-1-ben tölti.

Az igazi kérdés Button és Vandoorne sorsa - 2009 világbajnoka a nyilatkozatai alapján nem biztos abban, hogy marad, hiszen úgy fogalmazott, hogy majd meglátjuk, hogy a csapat akarja-e folytatni, illetve hogy ő maga akarja-e ezt. Vandoorne ellenben határozottan kijelentette, hogy 2017-ben Formula-1-es pilótaülést szeretne, méghozzá mindenáron. "Minden felkészülést megcsináltam, már be is mutatkoztam a Formula-1-ben. Az első opció a McLaren, de ha itt nem lesz lehetőség, majd lesz másnál" - fogalmazott a belga szupertehetség.

A Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff annyit tett hozzá, hogy Vandoorne-nak muszáj a Formula-1-ben versenyeznie, annyira tehetséges és ha erre nem ad lehetőséget a McLaren, majd ő talál neki helyet - az egyik rivális tehát máris lecsapna a fiatalra. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: