DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton hiányolja az Alonso elleni csatákat

Lewis Hamilton elmondta, nagy ürességet érezne, ha Fernando Alonso még az előtt visszavonulna az F1-ből, hogy újra megküzdhetne régi riválisával az élmezőnyben.

A két világbajnok közös múltja egészen 2007-ig, Hamilton debütálóévéig nyúlik vissza, amely szezonban rögtön gigászi csata bontakozott ki közöttük csapattársként a McLarennél. Azt a botrányokkal tűzdelt évet követően útjaik különváltak, de jórészt mindketten a győzelmekért álltak harcban a továbbiakban is, így többször közvetlenül is megmérkőzhettek egymással a versenyek során.

2014-ben azonban a Mercedes megkezdte egyeduralkodó korszakát Hamiltonnal a volánnál, ezalatt pedig Alonsónak jóval nehezebb évekkel kellett szembenéznie, miközben a küszködő Ferraritól az új korszakát döcögősen kezdő McLarenhez igazolt vissza. A két pilóta mostanság leginkább csak a lekörözések során találkozik össze a pályán, a sikerekre éhes Alonso pedig egyre többször utal rá, hogy ha jövőre sem lesz az élmezőnyhöz tartozó autója, és az F1 élvezhetősége sem javul számára, el fog gondolkodni a visszavonuláson.

1472467642_081701_1472493881_sumario_grande



Hamilton a spanyol AS-nek nyilatkozva elmondta, hogy felettébb sajnálná, ha így érne véget Alonso Formula-1-es karrierje.

„Ha jövőre visszavonulna, és addig már nem lenne esélyem ismét megküzdeni vele, az jó nagy szívás lenne. Azt nagyon-nagyon bánnám. És nem is festene jó képet a sportról; az F1 kevesebbet érne, ha Fernando nem folytatná. Nem lenne szabad hagyni, hogy egy hozzá hasonlóan tehetséges versenyző kiszálljon a sportból csak amiatt, mert ennyire hátul áll a mezőnyben és nem kap újabb esélyt a győzelemre” - mondta Alonsóról, akivel kölcsönösen tisztelik egymást.

A Mercedes világbajnoka szerint azonban valós esély lehet rá, hogy a 2013 óta futamot sem nyerő kollegája befejezi, noha hozzátette, ő bizonyára nem tudná ilyen higgadtan viselni azokat a küzdelmes éveket, amelyekre Alonso kárhoztatott.

„Eleget versenyzett és elég tapasztalata is van, tehát nem a jelenlegi Formula-1 határozza meg, hogy mekkora alak is ő. Kétszeres bajnok, és máris legendának számít” - magasztalta a spanyolt. „Dönthet úgy, hogy befejezi, de tudom, hogy továbbra is minden évben arra készül, hogy győzzön és a bajnokságért harcoljon. Egyszerűen csak nem kapja meg a lehetőséget, de szerintem nagyon jól viselte ezt a helyzetet az évek során.”

„Én valószínűleg sokkal nehezebben tudnám lenyelni, ha rendszeresen tökutolsóként kellene rajtolnom egy olyan csapattal, amelynek bajnoki címeket kellene nyernie. Ő rengeteget fejlődött ezen évek alatt, de remélhetőleg jövőre már kap egy olyan autót, amivel képes lesz harcolni, mert szeretném, ha folytatná, és szeretnék csatázni vele.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: