DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: El fogok beszélgetni Verstappennel

A fiatal holland kiérdemelte a négyszeres F1-bajnok kritikáit: Vettel azt akarja, hogy ne a sajtón keresztül üzengessenek egymásnak, hanem férfiként álljanak egymás elé elsimítani a félreértést.

A Belga Nagydíj rajtját követő baleset, amelynek szenvedő alanya két Ferrari volt, nagyon hasonlított egy év elején történt incidenshez: Kínában szintén egy Red Bull, Danyiil Kvjat – ugyanazzal az autóval, melyet most Verstappen vezet – akadt össze a maranellói istálló két versenyzőjével, akkor a különbség az volt, hogy Vettel szorult a két másik autó közé.

„Nem gondolom, hogy össze kellene hasonlítani a kettőt. Mások voltak a körülmények, egy másik kanyarban történt. Ez itt sokkal élesebb, a kínai nyitottabb volt” – reagált a felvetésre a négyszeres világbajnok. Vettel év elején azt hangoztatta, csapatának el kellene beszélgetnie Kvjattal – a fiatal pilóta kirúgása lett a vége, miután Oroszországban is ütközött a ferrarissal –, most személyesen akar pár szót váltani Verstappennel.



„Szerettem volna beszélni Maxszel, de a megfelelő időpont nem a verseny után van. Megkeresem majd őt, de nem most, mert azt hiszem, nincs jó napja. Nekem sincs az, Kiminek sincs. De nem vagyok rajongója a büntetéseknek, nem ezzel kell nevelni. Beszélni kell egymással, tiszteletre van szükség. Ha jól tudom, volt még pár manővere, amely miatt a mezőny többi része nem elégedett a viselkedésével” – idézi az F1i.com Vettelt.

„A legjobb megoldás az, ha egymással beszéljük meg, ahelyett, hogy hűhót csapnánk a médiában, vagy más csatornán keresztül mondanánk el a véleményünk. Férfiak vagyunk, ki kell állnunk egymás elé” – mondta a négyszeres világbajnok, aki ennek ellenére mégis úgy gondolja, nem kell véka alá rejtenie álláspontját: „Úgy gondolom, jogos kritizálnom, felnagyítani a dolgot viszont helytelen. Nincs bajom vele, kijövünk, ő egy agresszív versenyző, ez pedig erősség számára. Néhány megmozdulását azonban, különösen féktávon, melyeket az ellene való harcban tapasztaltam, nem nevezném korrektnek. Meg kell értenie, mi forog kockán, és hogy nem a legokosabb így viselkedni.”

Verstappen sem titkolta, hogy nem ért egyet a ferrarisokkal, nevetségesnek nevezte Raikkönen panaszkodását, és hazugságnak kijelentéseit, majd azt mondta, szégyellniük kellene magukat, hogy a tapasztalatukkal balesetet okoznak, majd rá próbálják kenni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: