DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Még egy pilótát hoztak szóba a Renault-val

Magnussen, Palmer, Ocon, Perez, Bottas, Massa, Button, Kvjat, Szirotkin. Ha nem lenne elég hosszú a vélt vagy valós esélyesek listája, sajtóhírek szerint egy újabb pilóta hazája elnökéhez fordult segítségért, hogy bekerülhessen a csapatba.

Nem biztos, hogy a Saubernél versenyző Felipe Nasrt jövőre is megtaláljuk a Formula-1-es mezőnyben: pedig a fiatal, 24 éves brazil pilóta tehetségét már bizonyította, ráadásul erős szponzori háttérrel is rendelkezik. Hazájában rögtön beindult a találgatás, hogy a versenyző további támogatókat keres magának, mikor Nasr személyesen felkereste Brazília megbízott elnökét, Michel Temert.



Nasr cáfolta, hogy F1-es jövője érdekében próbál a politikai elitben támogatót találni: „Nem azért mentem, hogy beálljak mögé, hanem Brazília képviselőjeként érkeztem, hogy kimutassam, segíteni akarom az országomat.”

Ehhez képest az O Globo lap állítása szerint a találkozón nem csupán Steve Robertson, a versenyző menedzsere vett részt Nasr és az elnök mellett, de Parana állam egyik tisztségviselője is. Itt található a Renault egyik gyára, a Globo szerint pedig Nasr a márka F1-es csapatába akar bekerülni. „A Sauber-versenyző segítséget kért, hogy meggyőzhessék a Renault-t, alkalmazza őt a 2017-es szezonra” – jelentette ki a lap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: